Σελίδες

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η δική μας ευθύνη για το περιουσιακό

Η επίθεση από αλβανούς «πρώην κτηματίες», σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου που ζει αμιγώς ελληνικός πληθυσμός, είναι στο αποκορύφωμα της. Κέντρα με οικονομικά και εθνικιστικά κίνητρα έχουν πάνω από μία δεκαετία που δρουν στην περιοχή και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους αυτή την επιθετικότητα. 
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η ευθύνη των δικών μας ανθρώπων είναι τεράστια. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα προαναφερόμενα κέντρα έχουν και πολιτική κάλυψη, όμως σε κάποιες περιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με κλειστά κυκλώματα συμφερόντων από τοπικούς παράγοντες που κάποιοι δικοί μας τους «μυθοποίησαν» ενώ θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Κωσταριού, που  δύο αλλοεθνείς Δελβινιώτες, με πλαστά χαρτιά, τους πήραν ολόκληρο το βουνό! Είναι τόσο κραυγαλέα  περίπτωση πλαστογραφίας, που οι νέοι «ιδιοκτήτες»  εκβιάζουν ή «λαδώνουν» κάποια φοβισμένα γεροντάκια για να μην κάνουν μήνυση. Μάλιστα έφτασαν σε σημείο να επιλέγουν δημογέροντα  και όπως κατήγγειλε στην ανακοίνωση του το Μέγκα, επιτέθηκαν στον επαρχιακό σύμβουλο κ. Σταυρο Τσέκο γιατί προσπαθεί να κινηθεί δικαστικά για την ακύρωση της απόφασης που τους κάνει ιδιοκτήτες αλλά και την καθαίρεση του πρόεδρου του Κωσταριού που φαίνεται να συνεργάζεται μαζί τους. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για αρνητικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, τον έπαρχο κ. Θ. Κάιση και τον δικηγόρο Σπύρο Πέτση, αλλά εμείς διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας γιατί μπορεί να προέρχονται από την πολιτική τους αντιπαλότητα.
Άλλο παράδειγμα είναι οι τρείς περιπτώσεις της Επαρχίας Αλύκου που παρουσιάζει ο πρώην έπαρχος κ. Η. Θανάσης. Εδώ, ενώ φαινόταν πως αν μη τι άλλο οι υποθέσεις ήταν υπό έλεγχο, μάλιστα κάποιες είχαν και θετική έκβαση,  με την αλλαγή της εξουσίας ( κάτι που επιδίωκαν με απειλές και οι καταπατητές)  η αντιμετώπιση ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνική.
Σχετικό άρθρο για τις τρεις περιπτώσεις του Αλύκου, με όλα τα σχετικά έγγραφα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.