Σελίδες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αφαίρεση εφ'όρου ζωής σε Αλβανό δημοσιογράφο του δικαιώματος εισόδου στην Ελλάδα

Ο Αλβανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Top Channel» Μαρίν Μέμα δεν μπόρεσε να εισέλθει στην χώρα καθώς οι ελληνικές αρχές τον σταμάτησαν στο μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Σαγιάδας στη Θεσπρωτία λόγω του γεγονότος ότι είναι χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, γράφoυν τα Αλβανικά ΜΜΕ.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, από τον ίδιο το δημοσιογράφο, Μαρίν Μέμα (Marin Mema) ο οποίος ενημερώθηκε απ' τις Ελληνικές Αρχές πως του αφαιρείτε εφ' όρου ζωής το δικαίωμα να ξανα διασχίσει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα.


Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διασχίσει τα αλβανο-ελληνικά σύνορα.

Ο λόγος του χαρακτηρισμού του δημοσιογράφου ως ανεπιθύμητου και επικίνδυνου για την ασφάλεια της χώρας υπήρξε το ρεπορτάζ για τους Τσάμηδες και Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Μέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία» . Η εν λόγω εκπομπή είναι αφιερωμένη στο αλβανικό εθνικό ζήτημα, και μεταδίδει θέματα σχετικά με την κληρονομιά των Τσάμηδων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Margelliç αλλά και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.