Σελίδες

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο λατομείο της Λύβενας



Ξεσηκώθηκαν και πάλι οι κάτοικοι της Λύβενας με αφορμή τις εργασίες εξόρυξης πέτρας από την εταιρεία DINAMIKA SH.P.K., σε χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό τους και το γειτονικό Βελιάχοβο.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου η Αδελφότητα Λυβενιωτών απηύθυνε έκκληση στους συγχωριανούς της να παραβρεθούν στο χωριό ώστε να εμποδίσουν τις εργασίες της συγκεκριμένης εταιρείας οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, θα "πνίξουν" τη γύρω περιοχή στη σκόνη, θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και θα δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία των περιοίκων. 

Οι Λυβενιώτες αντέδρασαν δυναμικά αφού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  ύστερα από άλλη μία δυναμική κινητοποίηση, προκάλεσαν φθορές στον εκσκαφέα της DINAMIKA SH.P.K.  που θα έβγαζε την πέτρα, με αποτέλεσμα οι εργάτες να αποχωρήσουν από το λατομείο.    

Οι εργασίες δεν συνεχίστηκαν ούτε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω και της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ παράλληλα με τον συνδυασμό της τέλεσης ενός μνημοσύνου που γινόταν σήμερα στη Λύβενα πολλοί ξενιτεμένοι παραμένουν στο χωριό και είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που επιστρέψουν οι εργάτες για να συνεχίσουν την εξόρυξη πέτρας.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια όταν η επιχείρηση DINAMIKA της οικογένειας Παπαγιάννη, με καταγωγή από τη Λεσινίτσα, άρχισε τις εργασίες ανάμεσα από τη Λύβενα και το Βελιάχοβο, ύστερα από την αρχικά σύμφωνη γνώμη του Επάρχου Μεσοποτάμου Θεμιστοκλή Καϊση  και τις υπογραφές του προέδρου της Κοινότητας Λύβενας και άλλων επτά κατοίκων του χωριού. Η Αδελφότητα Λυβενιωτών όμως θεωρούσε τον πρόεδρο της Κοινότητας έκπτωτο και οποιαδήποτε απόφαση του δεν είχε καμία ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.