Σελίδες

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΕΜΜ συμπαρίσταται στον αγώνα των Ελλήνων των Εξαμιλίων για την ιδιοκτησία τους


239

Το ιδιοκτησιακό είναι το βασικότερο ζήτημα που αφορά την ύπαρξη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα πατρώα εδάφη και το Κόμμα των Ελλήνων από την στιγμή της ίδρυσης του το έθεσε στην πρώτη θέση της ατζέντας των διεκδικήσεων του προς το αλβανικό κράτος.

Όπου έχει παρουσιαστεί θέμα παραβίασης ιδιοκτησίας Ελλήνων Βορειοηπειρωτών το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» έχει ταχθεί με παρεμβάσεις και καταγγελίες στο πλευρό όσων θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους εξαιτίας της καταγωγής τους.

           Η περίπτωση των Ελλήνων γηγενών κατοίκων των Εξαμιλίων αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής εκδίωξης που δέχεται το ελληνικό στοιχείο από την ίδια του τη γη, αφού η περιοχή τους κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες εποικίζεται καθημερινά από αλλογενείς που προέρχονται από μακρινά σημεία της Αλβανίας, ενώ ο νόμος 7501 περί ιδιοκτησίας όπως  καταγγέλλουν, πρακτικά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.
         Όπως τόνισαν στην επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κο  Μπερίσα οι Έλληνες των Εξαμιλίων:

         «Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν άνω των 60 περιπτώσεων παραβίασης ιδιοκτησιών, κατεδάφισης κτισμάτων, καθύβρισης, σωματικής βλάβης και φυσικά, της γνωστής πια υστερικής απειλής: Πηγαίνετε στην Ελλάδα, δεν έχετε θέση εδώ!».

          Παράλληλα σημείωσαν ότι: «Τραγική περίπτωση είναι η κατεδάφιση του κτιρίου της οικογένειας Φέστα, για το οποίο διέθετε νόμιμα έγγραφα κατοχής και ήταν υποθηκευμένο από το 1993. Η κατεδάφιση έγινε προσωπικά από τον Έπαρχο Μπεσνίκ Αμπεντίνι και τον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας Φατός Μάλιαϊ, για προσωπικά οφέλη. Για την πραγματοποίηση του μακάβριου έργου τους, επιστράτευσαν δυνάμεις εκτός  Επαρχίας, ασκώντας βία επί της οικογένειας».

          Στο αίτημα τους προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό ώστε να βάλλει μία τάξη στην περιοχή και να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα και τις αδικίες που υφίστανται οι Έλληνες των Εξαμιλίων, θέλουμε να γνωρίζουν ότι το Κόμμα των Ελλήνων, η «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» θα σταθεί αρωγός και πιστός συμπαραστάτης με κάθε δυνατό μέσον, στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την δικαίωση των αιτημάτων τους και στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να μην εκριζωθούν από τη γη που δικαιωματικά τους ανήκει.

Αγ. Σαράντα 21.09.2012  

Εκ του  Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας            
ΕΕΜΜ-MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.