Σελίδες

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Δίωξη σε βάρος Έλληνα διπλωμάτη επειδή χρησιμοποίησε τον όρο “Βόρειος Ήπειρος”

Κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τον βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά
Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ “ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ”»
Το 2011 το Υπουργείο Εξωτερικών (επί θητείας του αλήστου μνήμης Δημήτρη Δρούτσα) είχε ανακαλέσει από τη θέση του τον Πρόξενο της  Ελλάδας στην Κορυτσά, Θεόδωρο Οικονόμου-Καμαρινό, εξαιτίας της δήλωσης του τελευταίου προς τους Βλάχους της Κορυτσάς ότι «οι παππούδες σας ήταν Έλληνες», πως «εδώ έγιναν ένδοξες  ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο». 
Θεωρούσαμε ότι το θέμα αυτό είχε λήξει με την (σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη) απομάκρυνση του εν λόγω διπλωμάτη από τη θέση του Προξένου Κορυτσάς. Μάθαμε όμως δυστυχώς ότι για το θέμα έγινε ολόκληρη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και η σχετική δικογραφία στάλθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών! Ο Εισαγγελέας μάλιστα, επέλεξε να καλέσει για κατάθεση τον κ. Καμαρινό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσα στον Αύγουστο, μήνα που ως γνωστόν οι περισσότεροι δικηγόροι βρίσκονται σε διακοπές, στερώντας με τον τρόπο αυτό από τον μηνυόμενο και το δικαίωμα της επαρκούς υπεράσπισης!
Στις 07 Αυγούστου 2012 λοιπόν, ο κ. Καμαρινός πέρασε το κατώφλι του 28ου Πταισματοδίκη Αθηνών, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, με το σκεπτικό ότι «καταρράκωσε το κύρος της χώρας»! Επειδή ο συγκεκριμένος διπλωμάτης ήταν από τους ελάχιστους που κέρδισαν την εκτίμηση και τον σεβασμό των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, τους οποίους στήριξε ηθικά και αγωνίστηκε για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποιοι είναι οι λόγοι που επιβάλουν στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να ακολουθεί την πολιτική του «αυτομαστιγώματος» και του «ραγιαδισμού» και να τιμωρεί τους διπλωμάτες που αγωνίζονται για την ευόδωση των εθνικών δικαίων;
2) Προτίθεται να ανακαλέσει κάθε μορφή αδικαιολόγητης δίωξης κατά του συγκεκριμένου διπλωμάτη;
Αθήνα, 06/09/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Όταν πήδαγε τις γύφτισσες στην Κορυτσά καλά ήταν; Μετά πήραν και ταυτότητα ομογενούς.
    Άντε ρε νούμερο που νοιάστηκες και για τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.