Σελίδες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ηγεσία του Κόμματος των Eλλήνων στη Δίβρη


Η Επαρχία λειτουργεί πελατειακά, σε κλίμα τρόμου και  νοοτροπία φέουδου

240Το  περασμένο Σάββατο, στις 22 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Κίτσιο, είχε συνάντηση στο κέντρο της Επαρχίας Δίβρης με τους επαρχιακούς συμβούλους και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος.
Οι σύμβουλοι και τα στελέχη του κόμματος που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ενημέρωσαν τον πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.
Εκδήλωσαν έντονα την ανησυχία τους για τον πελατειακό τρόπο λειτουργίας της Επαρχίας και επικεντρώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις εκδίκησης από την διοίκηση της Επαρχίας για άτομα που ανήκουν σε άλλη πολιτική δύναμη και ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στo κόμμα EEMM-MEGA.

Περιπτώσεις όπως το κλέψιμο του αυτοκινήτου και αργότερα η ληστεία στο κατάστημα του επαρχιακού σύμβουλου του κόμματος Θοδωρή Παπά, στην οικία του Χρήστου Κούστη στο χωριό Δίβρη, στην οικία του Πέτρου Γκέγκα στο Ντερμίσι, και άλλες, αφήνουν υποψίες για οργανωμένα πολιτικά χτυπήματα και την καλλιέργεια ενός κλίματος τρόμου και αβεβαιότητας στην περιοχή.    

Σοβαρά και φανερά, είναι σύμφωνα με τους συμβούλους και τα προβλήματα λειτουργίας της Επαρχίας και του Επαρχιακού Συμβουλίου. Για τον διορισμό των υπαλλήλων, υπάρχουν περιπτώσεις που προσλαμβάνονται άτομα δίχως να ενημερωθεί το Επαρχιακό Συμβούλιο, τα άτομα αυτά δεν κατοικούν στην Επαρχία Δίβρης και δεν παρουσιάζονται καν στο γραφείο.
Υπάρχει μεγάλη σπατάλη στη διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων και του δημόσιου πλούτου, καθώς και στα έσοδα που πρέπει να εξασφαλιστούν από την εκμετάλλευση των βοσκοτόπων και των δασών, και αρκετά λεφτά μπαίνουν σε συγκεκριμένες τσέπες χωρίς να φτάνουν ποτέ στο ταμείο της επαρχίας.

Τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους από την επαρχιακή διοίκηση αντιμετωπίζονται με πελατειακό τρόπο, παρερμηνεύοντας πολλές φορές  σκόπιμα τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις οικοδομές, την ιδιωτική περιουσία των πολιτών και των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Νοικιάζουν τα χωράφια των χωρικών χωρίς να έχουν νομικό δικαίωμα και τα λεφτά τα παίρνουν πρόεδροι χωριών που διορίστηκαν από την επαρχία και διαμένουν στην Ελλάδα! 
    
Από την μεριά του ο πρόεδρος του Κόμματος Χρήστος Κίτσιος τόνισε: «Παρόμοια φαινόμενα και αντιμετώπιση των προβλημάτων υπάρχουν σε όλες τις Επαρχίες που διοικούν οι Έπαρχοι του ΚΕΑΔ, πράγμα που έχουμε να κάνουμε με μια ευρύτερη ανησυχία και την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής φέουδου και τρόμου. Εμείς ως κόμμα έχουμε χρέος, να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις και τα συμβάντα όπου και αν συμβαίνουν, να τα κατακρίνουμε και να ενημερώνουμε τα αρμόδια όργανα. Γνωρίζουμε, ότι σαν κόμμα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα, ένα αγώνα εθνικό, να βγάλουμε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό από την κατρακύλα και τον  εγκλωβισμό που τον έχει οδηγήσει το κατεστημένο.

Το κατεστημένο έχει πολλά πλοκάμια και μας χτυπάει από πολλές μεριές και με ύπουλους τρόπους. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους μας.  Όλοι μας μαζί, με ομοψυχία, πρέπει να δώσουμε την μάχη με στόχο τον Ιούνιο του 2013 να εκλέξουμε τους δικούς μας εκπροσώπους στην αλβανική Βουλή. Η εκπροσώπηση μέσω αλβανικών κομμάτων δεν μας ταιριάζει. Εμείς είμαστε ο μοναδικός νόμιμος εθνικός φορέας που πρέπει να είμαστε και θα είμαστε στη Βουλή».      
         
Αγ. Σαράντα 24.09.2012  

                                                                                            Εκ’ του  Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.