Σελίδες

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι ζητούν "χάρη" για τους 5 Χιμαραίους;;


«Δεν έχουμε ζητήσει χάρη απ’ την Αλβανία και ουδέποτε εξουσιοδοτήσαμε κάποιον για να το κάνει για εμάς», αναφέρουν στην Aftonomi.gr. Με τον πλέων κατηγορηματικό τρόπο διάψευσαν στην Aftonomi.gr «οι 5 της Χιμάρας» τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να ζητάνε αμνηστία από τον Πρόεδρο της Αλβανίας στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε επιστολή της χιμαριώτικης κοινότητας προς τον Αλβανό Πρόεδρο Μπουγιάρ Νισανι, μέσω της οποίας ζητά την «απελευθέρωση» των 5 Ελλήνων χιμαριωτών, οι οποίοι σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν καταδικαστεί από το δικαστήριο για βεβήλωση των συμβόλων της Αλβανίας το 2003. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα η επιστολή υπογράφεται από τον Σταύρο Μάρκο εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου "Κοινότητα Χιμαριωτών" και όχι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Πάντως «οι 5 της Χιμάρας» ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε ζήτησαν «χάρη» από την Αλβανία και ουδέποτε εξουσιοδότησαν κάποιον τρίτο για να το κάνει για αυτούς.


Εκτός από την έντονη ενόχλησή τους για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τονίζουν για άλλη μια φορά πως με την Αλβανία έχουν δώσει «ραντεβού» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου οπού η υπόθεση βαίνει προς το τέλος παρόλο της κωλυσιεργίας του δικηγόρου του Αλβανικού Κράτους και όπως όλα δείχνουν η απόφαση αναμένεται να είναι θετική υπέρ των 5 χιμαριωτών. 

Υπενθυμίζουμε πως οι πέντε χιμαριώτες, Κωνσταντίνος Λάζαρης, Σοφία Ράπου, Βαγγέλης Κολίλας, Άγγελος Κοκαβέσης και Φρέντης Μπελέρης καταδικάστηκαν τελεσίδικα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας με κάθειρξη 3,5 ετών έκαστος διότι στις βουλευτικές εκλογές του 2003 τόλμησαν και ύψωσαν, διαμαρτυρόμενοι για τη νοθεία εις βάρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ελληνική σημαία.
πηγή:himara.blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.