Σελίδες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ιδού γιατί η Ελληνική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ αδιαφορούν για το Βορειοηπειρωτικό

Άρθρο - παρέμβαση του Χρήστου Αργύρη

Ακόμα και σήμερα κάποιοι αναρωτιόνται για την στάση σιωπής που τηρούν τα κεντρικά ΜΜΕ στην Ελλάδα απέναντι στις αλβανικές προκλήσεις και στον ύπνο του δικαίου που κοιμάται διαχρονικά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠ.ΕΞ. δεν κοιμάται καθόλου τον ύπνο του δικαίου.
Η χαλαρή στάση που κρατάει ακόμα και σήμερα οφείλεται στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων στην Αλβανία.
Τα οικονομικά αυτά συμφέροντα δημιουργήθηκαν βάση του Συμφώνου Φίλιας και Συνεργασίας το 1996 (στο οποίο αναφέρθηκε το "πριγκιπόπουλο" της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τις προάλλες, κάτι που αποφεύγει πάντοτε να αναφερθεί επίσημα το ΥΠ.ΕΞ. γιατί γνωρίζει ότι για το
Βορειοηπειρωτικό είναι ένα σύμφωνο εθνικής προδοσίας) που στην ουσία χάριν των οικονομικών ανταλλαγμάτων η ελληνική πλευρά έπαψε να αναφέρεται στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.

Σε αυτή την περίοδο έγιναν και οι ανακατατάξεις στην πολιτική εκπροσώπηση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τα πάντα ευθυγραμμίστηκαν σε αυτή την λογική.
Εκείνο το διάστημα κάποιοι τα άρπαξαν για να αναρριχηθούν στην κεντρική πολιτική του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, κάποιοι τα άρπαξαν για να σιωπήσουν και κάποιοι απλά πέσανε θύματα περιθωριοποίησης.

Όσον αφορά την σιωπή των ΜΜΕ στην Ελλάδα οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των Εταιριών Τηλεπικοινωνίας, Πιστωτικών Ιδρυμάτων, κατασκευαστικών και πολλών άλλων που εδράζουν στην Αλβανία είναι οι ίδιοι που κατέχουν και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Άμα φανταστείτε ότι κατάφεραν να κατευθύνουν επικοινωνιακά ένα ολόκληρο 1997 προς μια κατεύθυνση η οποία εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα μπορείτε να καταλάβετε ότι τα σημερινά γεγονότα είναι εντελώς αμελητέα. 
Όλοι πιστεύω θα θυμάστε τα στημένα σόου στα δελτία των ειδήσεων τον ελληνικών καναλιών την ίδια στιγμή που υπό το καθεστώς τρομοκρατίας εκτοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνισμού και πως αυτό συνετέλεσε στην καταστροφή της βορειοηπειρωτικής επιχειρηματικότητας στις πόλεις του Αργυρόκαστρου και των Αγ. Σαράντα.
Φανταστείτε να μην υπήρχε και το ίντερνετ!

Βέβαια όταν κάποιοι ρομαντικοί καταγγέλλουμε το Εθνικό Κέντρο για την στάση του στο Βορειοηπειρωτικό κατηγορούμαστε από τους έμμισθους  συμπατριώτες μας ότι εξυπηρετούμε τα αλβανικά συμφέροντα.
Βεβαία μέχρι σήμερα ο ανθελληνισμός στην Αλβανία έχει ως κύριο αποδεκτή τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την αναφορά στο ανύπαρκτο τσάμικο ζήτημα που άπλα έχει ως σκοπό να εξισωθεί με τις δίκαιες διεκδικήσεις του Ελληνισμού, συν φυσικά το δώρο που φρόντισε να δώσει στην αλβανική διπλωματία το "πριγκιπόπουλο" κατά την τελευταία
επίσκεψη του Αλβανού ΥΠ.ΕΞ. στην Αθήνα... "τους Αλβανούς μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα ως εγγύηση στην διατήρηση των φιλικών σχέσεων".

Μόλις η αλβανική πλευρά δει ότι όλα αυτά τα τεχνητά αναχώματα επιτύχουν το επόμενο βήμα θα είναι με την συνδρομή της Ιταλίας και της Τουρκίας να εκδιώξει τα ελληνικά κεφάλαια από την χώρα και αν λάβουμε υπόψιν τον καλό σύμβουλο την Τουρκία όλοι μπορούμε να θυμηθούμε την
περίοδο από την υπερφορολόγηση των ελληνικών κεφαλαίων με κορύφωση το πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Τα ελληνικά συμφέροντα για να έχουν ορίζοντα μακροοικονομίας και όχι αρπαχτής, θα πρέπει να συντηρήσουν έναν ισχυρό Ελληνισμό με ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα στην Βόρειο Ήπειρο και δεν πρέπει να αρκούνται στην συντήρηση απλά μιας ανεπαρκούς πολιτικής ηγεσίας με το χαμηλότερο δυνατόν οικονομικό κόστος και το σημαντικότερο από όλα να λειτουργούν εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.