Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ" καρφώνει τους Ελλαδίτες μάνατζερ του Ντούλε


Εντονο εκνευρισμό και δυσφορία έχουν δημιουργήσει στη βορειοηπειρωτική ομογένεια οι μεθοδεύσεις εξωθεσμικών παραγόντων που επιχειρούν να χειραγωγήσουν την εκλογική συμπεριφορά της μειονότητας, εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.

Το πρωτοφανές της υπόθεσης είναι ότι οι επίδοξοι… πάτρονες, δεν είναι Αλβανοί, αλλά Ελληνες και μάλιστα κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ενεργούν αυτοβούλως ή με εντολές ύποπτων κέντρων, καθώς πάγια και διακηρυγμένη πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μη ανάμειξη στα εσωτερικά της μειονότητας.

Επιπλέον ο προσανατολισμός του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι σαφής: Αυτόνομη και διακριτή κάθοδος των δύο κομμάτων της μειονότητας σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια υπό τη μορφή συμμαχίας (εκλογικής συμπράξεως), που εκτός των άλλων ευνοείται από τον αλβανικό εκλογικό νόμο.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «δ», σε συσκέψεις με παράγοντες της ομογένειας παρεισφρέουν οι προαναφερθέντες «παράγοντες» και άγνωστο με ποια ιδιότητα επιχειρούν να επηρεάσουν τα πράγματα εις όφελος του «διαχρονικού» προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος έχει αποδειχτεί πολιτευτής «όλων των καταστάσεων», εντός και εκτός Αλβανίας.


Στην επιχείρηση χειραγώγησης της ομογένειας πρωτοστατεί υποστράτηγος της κρατικής ασφάλειας, επίσης… διαχρονικό, στέλεχος της ΕΥΠ, συνταξιούχος πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς φανερό αξίωμα σήμερα (!) και ένας πανεπιστημιακός, κατά δήλωσή του…τουρκοαλβανολόγος, που περιφέρεται σε υπουργικά γραφεία και σήμερα εμφανίζεται ως γενικός γραμματέας σε… άσχετο με το ζήτημα ελληνικό υπουργείο.

Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί παριστάνουν τους «ειδικούς» του βορειοηπειρωτικού ζητήματος, ενώ διατείνονται ότι έχουν «εντολή από ψηλά» υπονοώντας το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν φαίνεται να γνωρίζει όμως τίποτα για την υπόθεση. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι από την περίοδο που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κομματικός μηχανισμός της Συγγρού καλλιέργησε ιδιαίτερους δεσμούς με το νεοπαγές κόμμα Μέγκα της μειονότητας και τον αρχηγό του Χριστάκη Κίτσιο, τηρώντας όμως ίσες αποστάσεις και προς το παλαιότερο ΚΕΑΔ, του Βαγγέλη Ντούλε.

Αντίθετα, οι όψιμοι… αλβανολόγοι της Κατεχάκη και ο… καθηγητής του υπουργείου επιχειρούν με ανοίκειο τρόπο να υποχρεώσουν τον Χρηστάκη Κίτσιο σε απόσυρση, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση του Μέγκα στο ΚΕΑΔ και την ουσιαστική διαιώνιση της εξουσίας του Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος να σημειωθεί ότι απολαμβάνει άριστη πρόσβαση σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι εν Ελλάδι «μάνατζερ» του Ντούλε εμφανίζονται να κόπτονται μόνο για την επανεκλογή του συγκεκριμένου παράγοντα, στην πολυετή διάρκεια της θητείας του οποίου η ομογένεια γνώρισε μόνο συρρίκνωση, διωγμούς και σαφή υποαντιπροσώπευση στην πολιτική ζωή της Αλβανίας.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, που βλέπουν με έκπληξη την ανάμειξη της παράξενης «τριάδας» των εξωθεσμικών, επισημαίνουν ότι το ζητούμενο για τη μειονότητα είναι να εκπροσωπηθεί ως ενιαίος φορέας δύο αυτόνομων κομμάτων με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση ψήφων και από πολίτες της μειονότητας, που λόγω απέχθειας προς το πρόσωπο του Ντούλε ετοιμάζονται να ψηφίσουν αλβανικά κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα θα σταθεί δυνατό να μετρηθεί και η πραγματική δύναμη του Μέγκα, που δοκιμάστηκε μόνο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές καταγράφοντας ικανοποιητικά ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.