Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζει σελίδα το ελληνικό σχολείο της Χιμάρας, αντιδρά η κλίκα του ΚΕΑΔ που χάνει τα προνόμια της

Μεγάλη αναστάτωση και κλίμα πόλωσης προσπαθεί να δημιουργήσει η γνωστή κεαδική κλίκα στο ιδιωτικό ελληνοαλβανικό σχολείο "Όμηρος" στη Χειμάρρα, επειδή βλέπει να χάνει τα σκανδαλώδη προνόμια που απολάμβανε από τον Σεπτέμβριο του 2006 όταν και άρχισε να λειτουργεί το εκπαιδευτήριο. 

Από τις 5 Σεπτεμβρίου διορίστηκε Ελλαδίτισσα διευθύντρια στο σχολείο από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ως αποσπασμένη εκπαιδευτικός. Όπως προβλέπει το καταστατικό της ΜΚΟ "Αδερφότητα" που καλύπτει τον "Όμηρο", οι διευθυντές εκπαίδευσης στα σχολεία της Χιμάρας και της Κορυτσάς είναι δάσκαλοι αποσπασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, ενώ οι οικονομικοί διαχειριστές τους πρέπει να είναι ντόπιοι, δηλαδή υπήκοοι Αλβανίας. 

Ενώ όμως από τη σχολική χρονιά 2005-2006, όταν και άρχισε τη λειτουργία του, το σχολείο της Κορυτσάς διευθυνόταν από Ελλαδίτη εκπαιδευτικό, αντίθετα στο σχολείο της Χιμάρας το ίδιο πρόσωπο, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας Νίκος Μπρίγκος, κατείχε τις θέσεις και του διευθυντή και του διαχειριστή. 
Το αποτέλεσμα ήταν κάθε χρόνο να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τόσο στη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου "Όμηρος" στη Χιμάρα όσο και στις σχέσεις του διευθυντή - διαχειριστή με τους εκπαιδευτικούς που έρχονταν αποσπασμένοι από την Ελλάδα. 
Έτσι λοιπόν στις αρχές του μήνα μετά από επτά χρόνια αποκαταστάθηκε η τάξη ως προς την διεύθυνση σπουδών του σχολείου, με τον διορισμό δασκάλας από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό όμως δεν το ανέχθηκε η θρασύτατη κλίκα της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ στη Χιμάρα και δημιούργησε ένταση κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα ο πρώην διευθυντής Νίκος Μπρίγκος φέρνοντας έξι άτομα που δεν είναι γονείς παιδιών στο συγκεκριμένο σχολείο, προκάλεσε αναστάτωση σε δασκάλους, γονείς και μαθητές φωνάζοντας ότι αυτός είναι και θα παραμείνει ο διευθυντής του σχολείου και ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα!
Συμπεριφερόταν δηλαδή σαν να ήταν αυτός που δημιούργησε και λειτούργησε τον "Όμηρο" Χιμάρας με λεφτά από την τσέπη του και όχι του Έλληνα φορολογούμενου!

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο κ. Μπρίγκος είναι ικανός να προχωρήσει σε ενέργειες που θα εμποδίσουν την περαιτέρω λειτουργία του σχολείου, που ευχόμαστε να μην ισχύουν.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να ξεκολλήσουν ούτε από την καρέκλα τους ούτε από τα προνόμια που δεν δικαιούνταν σε καμία περίπτωση. 

4 σχόλια:

  1. Σταματήστε να κάνετε παραπληροφόρηση και να διαιρείτε τον
    ΒΗπειρωτικό Ελληνισμό παίζοντας αλλότρια παιχνίδια που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και παραπληροφόρηση, αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο της κλίκας ΚΕΑΔ-Ομόνοιας. Γιατί δεν μας λέτε όμως εσείς ποια είναι η αλήθεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.