Σελίδες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Διοικητής του ΟΓΑ συζητά για αλλαγές στις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

• Τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξεν. Βεργίνη, για την άρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου με το οποίο ουσιαστικά καταργήθηκε η χορήγηση βοηθήματος στους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο,  η οποία του παρέδωσε σχετικά υπομνήματα.

Αποτέλεσμα της ευρείας σύσκεψης που ακολούθησε, ήταν η απόφαση του Διοικητή ΟΓΑ,  να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο του υφιστάμενου νόμου, προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς αντιπαραθέσεις με την «τρόικα», μέτρα που θα άρουν μερικώς την άδικη μεταχείριση των ανασφάλιστων  ηλικιωμένων, από την πρώην ΕΣΣΔ και τη Βόρεια Ήπειρο. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση, τη μετατροπή της προϋπόθεσης 20ετούς παραμονής στη χώρα σε δεκαετή, και τη σταδιακή εξίσωση των συντάξεων που θα λαμβάνουν οι ομογενείς, με την κατώτατη εθνική σύνταξη, σε ορίζοντα τετραετίας. 

Παράλληλα για τους ομογενείς εξ Αλβανίας, είπε ότι θα προτείνει να συνεκτιμηθεί στο ύψος των συντάξεων και το ποσό της Αλβανικής σύνταξης. Τέλος, ακόμη και για εκείνους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θα θέτει η νέα ρύθμιση, θα υπάρξει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.