Σελίδες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Βροχή» από σφαίρες πέφτουν στη Δερβιτσάνη!

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν ενώ έπαιζαν στο κέντρο του χωριού από φρουρούς φυτειών χασίς στο Λαζαράτι

• Δύο 15χρονοι, ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκαν,  αργά  το βράδυ της Τρίτης,  στη  Δερβιτσάνη Αργυρόκαστρου από πυροβολισμούς που, σύμφωνα με την αστυνομία, προήλθαν από το γειτονικό χωριό Λαζαράτι. Τα δύο παιδιά, ο Σπύρος Κόλλας και ο Φωτάκης Ξέρας (ανιψιός του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρα), τραυματίστηκαν ενώ έπαιζαν μπροστά από την εκκλησία του χωριού.

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση διαμαρτυρία  κατοίκων της Δερβιτσάνης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι απειλούνται οι ζωές τους από τις σφαίρες που, όπως λένε χαρακτηριστικά, "πέφτουν βροχή" κάθε βράδυ την εποχή αυτή, που γίνεται η συγκομιδή του χασίς, από το γειτονικό Λαζαράτι. 

Επί χρόνια, η αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο χωριό, αφού όλοι οι καλλιεργητές της κάνναβης είναι οπλισμένοι -ακόμη και με πολυβόλα- και φρουρούν τις χασισοκαλλιέργειές τους, 24 ώρες το 24ωρο" αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Αλβανικού τηλεοπτικού καναλιού "Top Channel".

"Η τοποθεσία του χωριού, στο βουνό, ευνοεί τους καλλιεργητές να ελέγχουν κάθε κίνηση στην εθνική οδό, καθώς και όσους εισέρχονται σε αυτό. Το μόνο που καταφέρνει η αστυνομία είναι να εμποδίζει τους φτωχούς εργάτες των χασισοκαλλιεργειών να εισέρχονται στο χωριό και να σταματά τα βυτία με νερό και τα αγροτικά με λιπάσματα που προμηθεύουν στο Αργυρόκαστρο οι καλλιεργητές, χωρίς μέχρι τώρα να μπορέσει να παρέμβει" αναφέρει το Top Channel.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.