Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι!


• «Σάρκα και οστά» παίρνει πλέον το Δημοτικό Ελεύθερο «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» στο Δελβινάκι, την ίδρυση του οποίου αποφάσισε πριν μερικούς μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν τα εγκαίνια του Δ.Ε.Α.Π. την άλλη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου (11 π.μ.) και ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης – σταθμός για το ιστορικό Δελβινάκι. Αποφασίστηκε ακόμη οι αιτήσεις εγγραφών να κατατίθενται από 6 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικά την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ημέρες και ώρες μαθημάτων και οι τομείς σπουδών, στους οποίους μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν ιστορία, παράδοση, πολιτισμό κ.α..

«Πρόκειται για μια σοβαρή πρωτοβουλία που δεν θα πρέπει να καεί. Γι’ αυτό και τα βήματα θα πρέπει να είναι αργά και σταθερά…», δήλωσε χθες ερωτηθείς από τον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ενώ ελπίζει ότι η προσπάθεια αυτή θα «αγκαλιαστεί» από τους απανταχού Πωγωνησίους και θα ενισχυθεί οικονομικά από γνωστούς επιχειρηματίες του Πωγωνίου και της Ηπείρου. 

Η απόφαση για λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου βρήκε θερμούς υποστηρικτές και υλοποιείται με την σημαντική βοήθεια του ομοτ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αποστ. Παπαϊωάννου, που κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου. 

Το Δ.Ε.Α. Πανεπιστήμιο (που θα είναι το πρώτο στην Ήπειρο και ένα από τα 2-3 στην Ελλάδα) θα στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου (παλαιό Παρθεναγωγείο). Ήδη, είναι ενθαρρυντικές οι πρώτες προσφορές «επισκεπτών» καθηγητών, τόσο από Γιάννινα, όσο και από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα διδάσκουν αφιλοκερδώς. 

Στο Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου «θα υπάρχουν κύκλοι σπουδών και θα χορηγείται βεβαίωση στους σπουδαστές» είπε ο κ. Παπαϊωάννου, που ήταν αυτός που έκανε και την έγγραφη εισήγηση στο Δήμο για τη δημιουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου «Κωνσταντίνος – Ηροκλής Βασιάδης», αφιερωμένο στη μνήμη του γνωστού Δελβινακιώτη ιατροφιλόσοφου, που υπήρξε εκ των ιδρυτών του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.