Σελίδες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίανα επισκέφθηκε την υπουργό παιδείας

Η υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας, Λιντίτα Νίκολα, δέχθηκε τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Λεωνίδα Ροκανά, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου η υπουργός εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών στα θέματα της παιδείας.

Η Αλβανή υπουργός επιβεβαίωσε  τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων για τη συνέχιση της συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα και την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης Ροκανάς δήλωσε ότι η Ελλάδα θεωρεί ότι οι σχέσεις με την Αλβανία στον τομέα της εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικές και έχουν αμοιβαία διάσταση.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψη προσθέτοντας ότι «έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Αλβανία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της απόκτησης του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας  της Αλβανίας.


Το σχόλιο μας: Πολύ εθιμοτυπική μας τα παρουσίασε το δημοσίευμα τη συνάντηση του Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα με την Αλβανίδα Υπουργό Παιδείας. Να μην συζήτησαν άραγε καθόλου για τις αναφορές των σχολικών βιβλίων στις "αλβανικές περιοχές" της Ελλάδος; Να μην συζήτησαν για τη συρρίκνωση της ελληνικής διδασκαλίας στις μεγαλύτερες τάξεις;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.