Σελίδες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δείγματα των διεκδικήσεων των γυφτοσκοπιανών της Πρέσπας

Μειονότητα Σλάβων Αλβανίας: «Σταματήστε τις συνομιλίες με την Ελλάδα»


Η σλαβική -των Σκοπίων- μειονότητα στην Αλβανία, ζήτησε από την κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος.

«Για εμάς τους ‘Μακεδόνες’ (sic) είναι πολύ σαφές ποια είναι η πολιτική των γειτόνων μας για το όνομα Μακεδονία, τα πάντα είναι σαφή και ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην καταλαβαίνει ότι η πολιτική τους είναι δεκάδων ετών και αποσκοπεί στην εξαφάνιση τον ονομάτων από τις επιτύμβιες στήλες των προγόνων μας;», γράφει μεταξύ άλλων το έγγραφο  τους.

Προσθέτουν, ακόμη, ότι  «αισθανόμαστε ντροπή για την σκανδαλώδη πολιτική της Ευρώπης, η οποία κάθε μέρα πέφτει από την εκτίμησή μας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Από τη Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς διαβάσαμε το παρακάτω

H Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έλαβε πρόστιμο 600 δολαρίων: Προσέβαλε του σλάβους στην Πρέσπα.
(Διαβάστε στο τέλος τα Συμπεράσματα μας)


Τίρανα- Ο επίτροπος για την Προστασία για την Προσβολή έχει επιβάλει πρόστιμο στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία με το ποσό των 60 χιλιάδων λεκ = 600 δολάρια για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της σλάβικης εθνικής μειονότητας και την έχει υποχρεώσει  σύγχρονος να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την χρήση της εθνικιστικής  ρητορικής και επιθετικών πράξεων εναντίων της. Η απόφαση έχει ημερομηνία 1 Αυγούστου 2013 και υποχρεώνει την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία να καταβάλει στο ταμείο του κράτους το ποσό του προστίμου μέχρι της 2 Αυγούστου 2013. 
Αλλά επίσημες πηγές από το της Gazeta Shqiptare, μέσα στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, παραδέχτηκαν πως το πρόστιμο δεν έχει πληρωθεί διότι για την απόφαση έχει κατατεθεί προσφυγή στο δικαστήριο  και δεν θα γίνει τίποτα από τα παραπάνω μέχρι να βγει απόφαση του. Είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό κόμμα καταδικάζεται στην Αλβανία για την επιθετική εθνικιστική ρητορική εναντίων μίας εθνικής μειονότητας.

Το επεισόδιο 

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, στην κοινότητα Πουστέτς στην Κορυτσά, η Ερυθ. Συμμ. Ανέλαβε δράση εναντίων της χρίσης της σλαβικής γλώσσας στις ενημερωτικές πινακίδες στην κοινότητα αυτή  τοποθετώντας πάνω από  κάθε πινακίδα την φράση «εδώ είναι αλβανική γη». Η κοινότητα αυτή αμέσως αντέδρασε με τον πρόεδρο της και με επίσημο έγγραφο ζήτησε από τις επίσημες αρχές και τις ξένες πρεσβείες για να αντιδράσουν μπροστά στις «φασιστικές, βαρβαρικές, πρωτόγονες πράξεις που καταστρέφουν την συμβίωση μεταξύ αλβανών και μειονοτήτων».

Η Απόφαση
Από την Επιτροπή για την Προστασία από την Προσβολή, με πρόεδρο την Ίρμα Μπαράκου, μας ενημερώνουν πως μετά από την επιστολή αυτή έγιναν οι απαραίτητες έρευνες και ανακρίσεις, οι οποίες οδήγησαν στο συμπέρασμα πως οι πράξεις της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας ήταν ξεκάθαρη καταπάτηση του συντάγματος και των διεθνών συνθηκών. Για το λόγο αυτό ο Ε.Π.Π διευκρινίζει πως «τέτοιες πράξεις είναι ξεκάθαρες εκδηλώσεις του επιθετικού εθνικισμού και προσβολή των μειονοτήτων μέσω  της άρνησης των δικαιωμάτων τους που προστατεύονται από την νομοθεσία της χώρας και από τις διεθνής συνθήκες» για το λόγο αυτό πήραν και την παραπάνω απόφαση.


Τα συμπεράσματα μας:

1)  Όταν πρόκειται για σλάβους η άλλες μειονότητες εκτός της Ελληνικής, εδώ στην Αλβανία, οι κρατικοί θεσμοί είναι ευαίσθητοι και αντιδρούν. Γιατί με τόσες προσβολές που έκανε η Ερυθ. Συμμαχ., όργανο διάφορων ανθελληνικών κυκλωμάτων, θα έπρεπε να μπούνε όλοι φυλακή. Αυτοί τρομοκράτησαν, εκφόβισαν, απείλησαν, προσέβαλλαν τους Έλληνες και τα σύμβολα τους όμως τίποτα δεν έγινε, μάλιστα τα ΜΜΕ τους υποστήριζαν με εκπληκτικό τρόπο.

2)  Αυτό μας δείχνει και κάτι που εμείς δεν κάναμε. Ποιο κόμμα από αυτά που εκπροσωπούν την μειονότητα και την προστατεύουν, απευθύνθηκε στα αρμόδια όργανα για όσα έκαναν στους Έλληνες αυτοί οι τσαρλατάνοι και ανώμαλοι άνθρωποι; (Θυμάστε που βγήκε ο Σπαχίου να προστατέψει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με κιάλια). Γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να ενώσουμε την φωνή μας, την αντίδραση μας και να τους απαντήσουμε νόμιμα; Φαίνετε οι αρχηγοί μας είχαν τόσο άγχος για να τακτοποιηθούν στις καρέκλες που δεν μπορούσαν να σκεφτούν….! Ακόμη και τώρα δεν μπορούν να δουν τη προβλήματα έχει η μειονότητα ιδιαίτερα στην Κορυτσά που έδωσε 3500 ψήφους.
3)  Το πρόστιμο είναι γελοίο. Φαίνετε πως έγινε για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος θα την βγάλουν και καθαροί γιατί ο Σπαχίου είναι ο αρχιμαφιόζος που έχει διορίσει τόσους δικαστές.

Ευχόμαστε να ξυπνήσουμε και να μη μας δώσουν ξανά μαθήματα η σφετεριστές της ιστορίας μας. Ιδιαίτερα να προσευχηθούμε να ξυπνήσουν «Οι φωτισμένοι» πρόεδροι μας που έδειξαν στην πράξη πως μας «αγαπούν», ιδιαίτερα τους κορυτσαίους, και φροντίζουν για μας με τις άχρηστες και παχουλές, ατομικές, καρέκλες που πήραν και να κάνουν και τίποτα έστω και για τα μάτια του κόσμου.  Γιατί στα μάτια του κόσμου έχουν κάνει τόσα λάθη και σκάνδαλα που σε λίγο καλύτερα να κρυφτούν παρά να εμφανιστούν. Ο κόσμος βλέπει και είναι έξυπνος.

www.foniortodoksonkoritsas.com

Το σχόλιο μας: Συμφωνούμε φυσικά με την τοποθέτηση στο σύνολο της. Αλλά στα συμπεράσματα θα επικεντρωθούμε σε μία λεπτομέρεια. Προφανώς από τη Φωνή Ορθοδόξων Κορυτσάς όταν γράφουν ειρωνικά για τους προέδρους τους, θα εννοούν εκείνους της κλίκας Ντούλε-Μπολάνο και από κοντά τους Καραμέλιο-Πότση, τους οποίους στήριξαν ανοικτά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Γιατί δεν ξέρουμε άλλους προέδρους που να κόπτονταν για καρέκλες όπως γράφουν.
Βέβαια όχι ότι δεν τους ξέραμε τόσα χρόνια, αλλά τώρα είναι που οι αδελφοί από την Κορυτσά πέφτουν από τα σύννεφα...

Στο κάτω κάτω για να μην ξεχνιόμαστε, οι (μόνο Ευρωπαίοι) κεαδίτες "αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της ΕΕΜ" που έχουν και τρεις θέσεις υφυπουργών, τι ρόλο βαράνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.