Σελίδες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μιχάλης Σέρβος προς Πανηπειρωτική Αμερικής: Οι Ηπειρώτες στην Ήπειρο χρειάζονται τα χρήματα πιο πολύ από αυτούς της Διασποράς


Προς: Διοικητικό Συμβούλιο και Μέλη 
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

26 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος προς την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής

Αισθάνομαι την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας, διότι ο κ. Χρήστος Τζέλιος φοροτεχνικός της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Π.Ο.Α.), με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά λεπτομερέστατα να μάθει, που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα που έστειλαν στην Π.Ο.Α. επί Προεδρίας μου, 2005 - 2007, με Υπουργούς Εξωτερικών τότε, τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη και αργότερα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής έλαβε (3) τρεις επιταγές από το Υπουργείο Εξωτερικών: 14,000 δολ. 16,000 δολ. 18,000 δολ. και έγιναν καταθέσεις στα ταμεία της. Η τελευταία επιταγή των 18,000 δολ. είχαμε εντολή από το Υπουργείο να δοθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού επί Προεδρίας κ. Νίκου Γκατζογιάννη, διότι η
Οργάνωση μόλις είχε ιδρυθεί και δεν είχε ακόμη τραπεζικό λογαριασμό.

Οι Ηπειρώτες στην Ήπειρο χρειάζονται τα χρήματα πιο πολύ από τους Ηπειρώτες της Διασποράς.

Πρόταση καθαρή και κρυστάλλινη: Να επιστραφούν όλα τα χρήματα από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, όσα έλαβαν την τελευταία 15ετία, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και να διατεθούν από φιλανθρωπικούς φορείς στην Ήπειρο σε σισίτια σε εξαθλιωμένους Ηπειρώτες από την οικονομική κρίση, σε παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι και πεινασμένα παρακολουθούν το μάθημα που λιποθυμούν από την πείνα, σε νοικοκυριά που βρίσκονται στο σκοτάδι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, σε ανθρώπους άνεργους που παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων, ίσως έτσι να ελαττωθούν και οι αυτοκτονίες.



Ας δανειστούμε λίγη πατριωτική συνείδηση από τον Πλαστήρα
Όταν ο αείμνηστος ανιδιοτελής Νικόλαος Πλαστήρας Πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν άρρωστος λίγο πριν πεθάνει έπασχε από φυματίωση, του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας “Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;”

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος (2005 – 2007)
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

dodonaios@aol.com

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος
Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης
Γραφείο Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Προέδρου Βουλής των Ελλήνων
Περιφερειάρχη Ηπείρου
Αρχηγών Κομμάτων
Ελληνική Πρεσβεία Η.Π.Α.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.