Σελίδες

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ευρωβουλευτής ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος: Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Βορειοπειρωτών καταλύτης για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

• Την Κύπρο επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ήταν κύριος ομιλητής σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό με θέμα "Προκλήσεις και Ευκαιρίες για Ελλάδα και Κύπρο στο νέο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου", την οποία συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Νεολαίας της ΝΟΔΕ, της Νέας Δημοκρατίας στη Κύπρο και η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Στην εκδήλωση  απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος και συμμετείχαν ως ομιλητές η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ελένη  Θεοχάρους και ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών κ. Χρήστος Ιακώβου.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Κύπρο, ο κ. Κουμουτσάκος  συναντήθηκε  με το Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβούλιου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) κ. Ελευθέριο Δημητρίου, ο οποίος ενημέρωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή για τις δραστηριότητες του ΠΣΗΕ.

Έγινε μια πολύ χρήσιμη και δημιουργική συζήτηση για τα θέματα προτεραιοτήτων που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες, όπως περιουσιακό, θρησκευτικές ελευθερίες, εκπαίδευση.  Ειδικά για το θέμα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και με αφορμή τα γεγονότα στην Εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Η Αλβανία είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους. Ο πλήρης σεβασμός από το αλβανικό κράτος της ασφάλειας, της ευημερίας και των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών μπορούν να είναι θετικός καταλύτης για να προχωρήσει ομαλά  η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Το αντίθετο θα έχει παραλυτική επίπτωση στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου κάλεσε τον κ. Κουμουτσάκο να τιμήσει με την παρουσία του το 3ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 24-27 Ιουλίου 2014.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.