Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Ντούλες επιβεβαίωσε στον Παπούλια ότι είναι φίλος της Αλβανίας! - Έκαψαν ελληνικές σημαίες στα Τίρανα

13302366Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, έφτασε χθες στα Τίρανα για την επίσημη επίσκεψή του. Όπως και αναμενόταν, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο καθώς και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Στην δεξίωση που ακολούθησε στην αρχιεπισκοπή ο Πρόεδρος Παπούλιας δήλωσε,
«Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στα Τίρανα. Η Ελλάδα δεν έχει αφήσει ποτέ την Αλβανία και θα συνεχίζει να συμπαρίσταται και να στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή όπου θα είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον.»

Μετά την αναχώρηση από την Αρχιεπισκοπή, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπία κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο "Sheraton" όπου το Κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ομόνοια παρέθεσαν δεξίωση προς τιμή του.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και συγχρόνως αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλες, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τα προβλήματα στην εκπαίδευση, στα δικαιώματα στην ιδιοκτησία, στο θέμα του νεκροταφείου για τους πεσόντες του έπους του '40 καθώς και για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

«Τα δικαιώματα των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της σημασίας που έχει στην περιοχή, τη υποστήριξή της Ελλάδας για την ένταξη της Αλβανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης» - δήλωσε ο κ.Ντούλε μετά την συνάντηση και χαρακτήρισε τον Παπούλια "φίλο της Αλβανίας."
Αναφερόμενος στις προσπάθειές του ως υπουργός Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του '80 να λιώσει τον πάγο με το τότε κομουνιστικό καθεστώς είπε χαρακτηριστικά ότι "αφού τα βρήκα με τον Μαλιλε (τον τότε ΥΠΕΞ) δεν θα τα βρω σήμερα με την δημοκρατική ηγεσία της Αλβανίας;".

Για το θέμα του νεκροταφείου είπε ότι δεν είναι ένα πρόσφατο γεγονός και πως είναι ένα θέμα που απαιτεί αξιοπρεπή λύση. 

Ο Δήμος Τιράνων στόλιζε τους δρόμους με την ελληνική σημαία, ομάδες εθνικιστών τις ξήλωναν και τις έκαιγαν...


Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας θεωρεί πολυσήμαντη την παρουσία του προέδρου Κάρολου Παπούλια στη Αλβανία προς όφελος κυρίως της τελευταίας, ενώ οι Αλβανοτσάμηδες και ομάδες σπουδαστών και φοιτητών την βλέπουν ως πρόκληση.
Ο δήμος των Τιράνων, από χθες το απόγευμα, άρχισε να σημαιοστολίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας με ελληνικές σημαίες,  από όπου θα διήρχετο ο αρχηγός του ελληνικού κράτους.
Πίσω από τα συνεργεία του Δήμου ομάδες νέων ατόμων, (το δημοσίευμα τα καθορίζει ως σπουδαστές από την πόλη Κούκες), ξήλωναν την ελληνική σημαία από τις κολώνες και τους κορμούς των δένδρων.
Οι αλβανικές ομάδες, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ανέλαβαν δράση την Κυριακή το βράδυ για να απομακρύνουν τα ελληνικά σύμβολα, τα οποία θεωρούν ως πρόκληση για το έθνος».

«Ορισμένοι, μάλιστα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους εναντίον του δημάρχου των Τιράνων για την ανάρτηση των ελληνικών σημαιών, που ανάγκασε πολλούς να αναλάβουν δράση για το ξήλωμα τους».
Εκπρόσωποι των ομάδων αυτών είπαν στους δημοσιογράφους ότι η δράση τους θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κατά την επίσκεψη του προέδρου Κάρολου Παπούλια.

Τρία άτομα μάλιστα έκαψαν την ελληνική σημαία στο κέντρο των Τιράνων, στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα», τα οποία συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά η ταυτότητά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκαλύφθηκε.


με πληροφορίες απο himara.gr, neavi.blogspot, echedoros-a

1 σχόλιο:

  1. Αφού είναι να επαινεί και ο "αποκλειστικός αντιπρόσωπος" της ΕΕΜ τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αλβανοφιλία του, δεν περιγράφουμε άλλο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.