Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Επιτήρηση των Ελληνοαλβανικών συνόρων με κάμερες

Την κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου με κάμερες στα πρότυπα του Έβρου, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καστοριά.
Όπως δήλωσε, η σχετική μελέτη έχει ήδη ανατεθεί στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου και το έργο εντάσσεται στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020. 


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού επιθεώρησε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο νομό Καστοριάς, ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνοριοφύλακες για τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν και για το ζήτημα της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων λόγω της παράνομης υλοτομίας, ανακοινώνοντας την παροχή αστυνομικών οχημάτων και θερμικών καμερών εντός των επόμενων ημερών. 



«Η μεθόριος με την Αλβανία -δήλωσε- είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται. Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πρέπει λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου ‘14-’20 που διαπραγματεύτηκα με την Ε.Ε. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 εν πάση περιπτώσει, εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τα πράγματα».


Συνελήφθη στην Κακαβιά Αλβανός διωκόμενος για ανθρωποκτονία

Συνελήφθη χθες στην Κακαβιά 54χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας και δύο Βουλεύματα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του ν. περί ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος Αλβανός συνδέεται με τη δολοφονία του 25χρονου λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη, που είχε σκοτωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1997 σε συμπλοκή περιπόλου του Λιμενικού με Αλβανικό σκάφος μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας. 
Ο Μαρίνος Ζαμπάτης έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών, ενώ ο συλληφθείς 54χρονος, μαζί με τα άλλα μέλη της συμμορίας είχαν καταφύγει στην πατρίδα τους. Χθες όμως έκανε το μοιραίο λάθος να επιχειρήσει να εισέλθει στη χώρα μας, συνελήφθη και τώρα θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.



Αλβανική "φρουρά" για 323 κιλά χασίς

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών είχε χθες η Αστυνομία των Ιωαννίνων. Αξιοποιώντας το δίκτυο πληροφοριών της, κατάφερε να εντοπίσει σε δασική έκταση στο Μαζαράκι, τέσσερις Αλβανούς που, όπως αποδείχτηκε, φρουρούσαν φορτίο 323 κιλών χασίς, το οποίο ήταν συσκευασμένο σε δώδεκα σάκους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χασίς είχε μεταφερθεί στην περιοχή -άγνωστο πώς- από την Αλβανία και φυλάσσονταν μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να μεταφορτωθεί και να προωθηθεί προς την Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών στήθηκε επιχείρηση στην οποία μετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Οι αστυνομικοί τώρα συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν συνεργούς και κυρίως εκείνους οι οποίοι επρόκειτο να παραλάβουν την τεράστια αυτή ποσότητα. 

Μαριχουάνα στο Αργυρόκαστρο 
• Εν τω μεταξύ μια ακόμη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από την Αλβανική Αστυνομία κοντά στο Αργυρόκαστρο. Συγκεκριμένα συνελήφθη 46χρονος από την Αυλώνα, να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο 700 κιλά μαριχουάνα τα οποία είχαν προορισμό την Ιταλία. Σύμφωνα με πηγές της Αλβανικής αστυνομίας, τα ναρκωτικά προέρχονταν από το Λαζαράτι.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.