Σελίδες

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εν αναμονή της απόφασης του Πειθαρχικού του ΥΠΕΞ για τον πρώην Πρόξενο Θ. Καμαρινό

Ήδη από το τέλος Οκτωβρίου έχει πραγματοποιηθεί η δίκη του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού από το Πειθαρχικό του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, για την γνωστή υπόθεση της "παράβασης καθήκοντος" κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Βόρειο Ήπειρο.

Αντίθετα με τη συνήθη διαδικασία η απόφαση δεν ανακοινώθηκε μετά το πέρας της διαδικασίας, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε αυτό θα γίνει.

Τα άτομα που κρίνουν τον κ. Καμαρινό είναι δύο ανώτατοι δικαστικοί υπάλληλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι πρεσβευτικού βαθμού καθώς και η διευθύντρια προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών Χαρά Σκολαρίκου.
Το ρόλο της συμπαράστασης στον ελληνόψυχο διπλωμάτη ανέλαβε εκ μέρους της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων η κα Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αποσπασμένη ως διπλωματική σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, κάτι που δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι θετικό ή αρνητικό στο να μας δώσει ελπίδες. 

Είναι γνωστός ο λυσσαλέος πόλεμος που έχει εξαπολύσει το κατεστημένο στον πρώην Πρόξενο, γεγονός που φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης του κου Καμαρινού να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης ο διπλωμάτης Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος είχε παραστεί και στην διαδικασία του Ποινικού Δικαστηρίου.  

Έχοντας υπόψιν ότι η... ανεξάρτητη δικαιοσύνη καταδίκασε τον κ. Καμαρινό με το αιτιολογικό ότι "δεν είναι δουλειά του Προξένου να κάνει πατριωτική πολιτική και να έχει καλές σχέσεις με την ομογένεια", η ετυμηγορία από το όργανο του ΥΠΕΞ δεν μπορούμε να πούμε ότι μας αφήνει και ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.