Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! Και τι δεν ζήτησε χθες στα Τίρανα ο Μ. Νισάνι από τον Κ. Παπούλια - Τίτλοι των εφημερίδων




• Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να διαπιστωθεί η πάγια τακτική των Αλβανών να τα θέλουν όλα δικά τους. 

Όπως και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, έτσι και στις χθεσινές συναντήσεις του κ. Παπούλια, οι Αλβανοί ζήτησαν σχεδόν τα πάντα από την Ελλάδα, εκδηλώνοντας απλά καλές προθέσεις για ζητήματα που αφορούν την Ελληνική πλευρά, όπως η οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ.. Για άλλη μια φορά μίλησαν για τη σημασία που έχει για τη φιλία των δύο χωρών η ύπαρξη της Ελληνικής Μειονότητας, ωστόσο δεν ανέφεραν το παραμικρό για τα προβλήματα και τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος της, η οποία- εκτός όλων των άλλων - έχει αφεθεί έρμαιο στις ορέξεις και τις διαθέσεις κάθε εγκληματικού στοιχείου.

Την Κυριακή τα ξημερώματα μάλιστα, λίγες ώρες πριν την άφιξη της Ελληνικής αποστολής στα Τίρανα, μασκοφόροι έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στο χωριό Βελιάχοβο του Μεσοποτάμου, περιστατικό το οποίο, όπως καταγγέλλει το κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας MEGA, είναι το πλέον πρόσφατο μιας αλυσίδας ανάλογων επιθέσεων που γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση σε χωριά στα οποία κατοικούν Έλληνες. 

Αιτήματα - πρόκληση

Τα αιτήματα της Αλβανίας προς την Ελληνική πλευρά, τέθηκαν κατά τον πλέον επίσημο και δημόσιο τρόπο: Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες οι Πρόεδροι των δύο χωρών. 
Χωρίς περιστροφές ο Αλβανός Πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι, έθεσε στον Έλληνα Πρόεδρο το θέμα των τσάμηδων και των περιουσιών τους. Συγκεκριμένα ζήτησε την παρέμβαση του κ. Παπούλια ώστε  “το ελληνικό κοινοβούλιο να ακυρώσει το νόμο που εμπόλεμου που είναι ακόμη σε ισχύ και που κρατάει υπό συντηρητική κατάσχεση τις περιουσίες των Αλβανών πολιτών (Τσάμηδων) στην Ελλάδα, καθώς και να αναιρέσει όλους τους νόμους που απορρέουν από αυτόν και που είναι σε αντίθεση με το άρθρο 15 του συμφώνου φιλίας μεταξύ των δύο χωρών”! 

Ακόμη ζήτησε την ενεργό  συμπαράσταση της Ελλάδος, προκειμένου να προωθηθεί η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε., την αναγνώριση από την Ελλάδα του Κοσόβου (!), ενώ έθεσε ακόμη και το άλυτο ζήτημα των τοπωνυμίων, για το οποίο φέρει ακεραία την ευθύνη η Αλβανική Κυβέρνηση, από την αδιαφορία της οποίας να εφαρμόσει τους διεθνείς κανονισμούς ως προς την αναγραφή τους,   προκαλούνται προβλήματα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.  

Όσον αφορά δε την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, που εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, μετά την προσφυγή στο Ανώτατο Αλβανικό Δικαστήριο του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που ακύρωσε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με την Κυβέρνηση Καραμανλή, ο Αλβανός Πρόεδρος, δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και του εσωτερικού δικαίου της κάθε χώρας! Και ο νοών νοείτω.

από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θέμα «Τσάμηδων» και πάλι από τους Αλβανούς!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υποδοχή Παπούλια με τσάμικο
ΕΘΝΟΣ: Επίσκεψη Παπούλια σε θερμό κλίμα στην Αλβανία - Παραμένουν τα αγκάθια

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα Τίρανα έθεσαν και πάλι ζήτημα περιουσιών των Τσάμηδων


ΤΑ ΝΕΑ: Ζήτημα άρσης του εμπολέμου έθεσε στον Κάρολο Παπούλια ο Πρόεδρος της Αλβανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.