Σελίδες

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζει να πουλά τρέλα η εφημερίδα SOT: Ο Παπούλιας επισκέφθηκε την Αλβανία για να γιορτάσει τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Χιμάρας!

Σκάνδαλο: Ο Παπούλιας στην Αλβανία για την 101η επέτειο της ένωσης της Χιμάρας με την Ελλάδα, υπενθυμίζει την 5 Νοεμβρίου, ημέρα της εισβολής του Σπύρου Σπυρομήλιου

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι, μετά την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, στα Τίρανα, κρύβεται το φάντασμα της Βορείου Ηπείρου και τα σκοτεινά σχέδια της Αθήνας για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε το 1913, μετά την εγκληματική διάσκεψη του Λονδίνου. 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, φαίνεται ότι δεν ήρθε για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά για να τιμήσει την ιστορική ημερομηνία και την καταπάτηση των αλβανικών εδαφών από τους Έλληνες φαντάρους. 
Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός της επίσκεψης στα Τίρανα του Κάρολου Παπούλια ήταν ο εορτασμός της 5ης Νοεμβρίου 1912. Σε αυτήν την ημέρα ο Σπύρος Σπυρομήλιος έκανε απόβαση στη Χιμάρα με στρατό. Ανακήρυξε τη Χιμάρα ελεύθερη από τους Τούρκους και ενωμένη με την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους διάφορους ελληνικούς κύκλους . Και γι' αυτήν την ημέρα έχουν γίνει διάφορες εκδηλώσεις .

Και συγκεκριμένα όχι τυχαία, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 5 του Νοέμβρη ταξίδεψε από τα Τίρανα προς το νότο της χώρας . Δεν υπήρξε καμιά εκδήλωση για την εισβολή και την προσάρτηση της Χιμάρας από τον Σπύρο Σπυρομήλιο στις 5 Νοεμβρίου 1912, επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ένα εθνικό σκάνδαλο που θα μπορούσε να δυναμιτίσει τελικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αλλά ότι συνέβη έγινε με μεγάλη ησυχία , μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και μακριά από τα μέσα ενημέρωσης. 
Επίσης και οι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα Τίρανα αντιστοιχούν σε σημαντικές ημερομηνίες για τούς ελληνικούς κύκλους, που επιδιώκουν την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας. Στις 5 Νοεμβρίου 1912, ο Ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος εισήλθε στη Χιμάρα με 2.000 Χιμαριώτες και 500 Έλληνες από την Κρήτη , όπου και ανακήρυξε την απελευθέρωση της Χιμάρας και την ένωση της με την Ελλάδα . Εν τω μεταξύ, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας νομιμοποιεί την αυτονομία της Χιμάρας υπό την δικαιοδοσία της Αλβανίας στις 17 Μαΐου 1914. Της Χιμάρας της αναγνωρίστηκαν, τα δικαιώματά τής , όπως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία . Στην Χιμάρα περιλαμβάνονταν όλη η ακτή. Με την αποχώρηση της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 1919 ,ο Νίκος Μίλος , ανακήρυξε ξανά την Χιμάρα αυτόνομη επαρχία. Το 7μελές Συμβούλιο με αρχηγό τον Νίκο Μήλιο και το Γιαννάκη Σπύρο ύψωσαν τη σημαία της Αυτόνομης Χιμάρας στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Το άνοιγμα του μουσείου της Βορείου Ηπείρου
Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα Τίρανα, συνοδεύθηκε και με ένα άλλο σκάνδαλο . Αν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συζητούσε για καλή γειτονιά στα Τίρανα , στην Κάτω Δερόπολη εγκαινιάστηκε ένα μουσείο για τη Βόρεια Ήπειρο . Ενώ μιλώντας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη βελτίωση των σχέσεων , στη νότια Αλβανία ανέμιζαν τα σύμβολα της Ελλάδος και οργανώνονταν δραστηριότητες για τη Βόρεια Ήπειρο.
Adriotic Doci

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.