Σελίδες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τρις ισόβια στον Αλβανό δολοφόνο των δυο ηλικιωμένων στα Κτίσματα


• «Καταπέλτης» υπήρξε χθες το μεσημέρι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για τον 30χρονο Αλβανό που τον περασμένο Μάιο δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου. Υπόθεση που συντάραξε όχι μόνο την Ήπειρο αλλά και ολόκληρη τη χώρα!


Ο δράστης καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια συν άλλα 25 χρόνια κάθειρξη, για μια σειρά αδικημάτων που είχε διαπράξει και αναμένεται να περάσει πια τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής! Μάλιστα, στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων Θεοφάνης Λιούτας υπήρξε απολύτως κατηγορηματικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι για περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη διπλή δολοφονία στα Κτίσματα πρέπει να επανεξετάσει η χώρα μας το ενδεχόμενο επαναφοράς της ποινής του θανάτου!

Ισχυρή αστυνομική δύναμη
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες εντός της αίθουσας όπου δικάζονταν ο Αλβανός δολοφόνος υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη τουλάχιστον 30 ανδρών από το φόβο επεισοδίων, αφού ήταν παρόντα τα παιδιά του άτυχου ζευγαριού, η κόρη και ο γιος του, καθώς και αρκετοί συγγενείς. Αντίστοιχα μέτρα εξάλλου είχαν ληφθεί και κατά την προσαγωγή του δράστη στον Ανακριτή Ιωαννίνων μετά την σύλληψή του τον περασμένο Μάιο, καθώς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αγανακτισμένοι συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων προκειμένου να τον λιντσάρουν.

Αδίστακτος εγκληματίας
Σκληρός, αδίστακτος κι αποφασισμένος για όλα είχε εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών ο 30χρονος Αλβανός δολοφόνος μετά την σύλληψή του τον περασμένο Μάιο.
Είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου εκρατείτο για σωρεία κακουργημάτων, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών και είχε πάει στην Αλβανία για λίγο καιρό. Γυρίζοντας με τα πόδια στην Ελλάδα, έφτασε στα Κτίσματα Πωγωνίου. 
Ο κακοποιός εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο του χωριού, απειλώντας με χειροβομβίδες (!) τους 30 περίπου κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να του δώσουν χρήματα. Αφού πήρε διάφορα, έφυγε και καθώς τον καταδίωξαν ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες, εκείνος απασφάλισε τη μία χειροβομβίδα και την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς όμως να εκραγεί! Στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι μιας 63χρονης γυναίκας, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε, χωρίς όμως να την πειράξει, γιατί, όπως ομολόγησε μετά τη σύλληψή του, του φέρθηκε καλά!

Για να πάρει το αγροτικό
Αναζητώντας τρόπο διαφυγής, μπήκε στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού (72 και 73 ετών) και τους δολοφόνησε με άγριο τρόπο, ξυλοκοπώντας τους μέχρι θανάτου, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς, για να πάρει το όχημά τους.
Ο δράστης συνελήφθη κάποιες ώρες αργότερα, μετά από τροχαίο ατύχημα στα Γιάννενα, με το κλεμμένο αγροτικό του ηλικιωμένου από τα Κτίσματα, που είχε δολοφονήσει νωρίτερα μαζί με τη γυναίκα του.


Συνάντηση Δημάρχων τεσσάρων παραμεθόριων Δήμων 

*  Τέσσερις δήμαρχοι παραμεθόριων περιοχών (Πωγωνίου, Κονίτσης, Φιλιατών και Νεστορίου Καστοριάς) συναντήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί στο Καλπάκι (σε αίθουσα του Δημαρχείου), προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις κοινές ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της αστυνόμευσης – εγκληματικότητας στην παραμεθόριο περιοχή.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.