Σελίδες

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται οι θερμικές κάμερες στα Ελληνο – αλβανικά σύνορα

• Παραμεθόρια χωριά του Δήμου Πωγωνίου και συγκεκριμένα τα Κτίσματα, την Χαραυγή αλλά και το Καλπάκι, επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης όπου συζήτησε επί τόπου με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής. 

Κυριάρχησε φυσικά το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου, εξαιτίας των παράνομων μεταναστών. Ο βουλευτής της Ν.Δ. πληροφόρησε τους κατοίκους για τις επανειλημμένες συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας, η σχετική μελέτη που αφορά στην εγκατάσταση θερμικών καμερών στα Ελληνο – αλβανικά σύνορα, αντίστοιχων προδιαγραφών με αυτές που έχουν ήδη τοποθετηθεί στον Έβρο, κατά μήκος των Ελληνό – τουρκικών συνόρων.

Άλλες επισκέψεις

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε διαμερίσματα των Δήμων Δωδώνης και Μετσόβου, όπου, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τους κατοίκους για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της Ιόνιας οδού και του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65). 
Στο Μέτσοβο ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ν. Τσομπίκο για την ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, όπως καταγράφηκε με τις υψηλές πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μαρκογιαννάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη στον οποίο επεσήμανε προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του επενδυτικού νόμου, σε επιχειρήσεις της Ηπείρου.
Παράλληλα, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στο Περίπτερο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στο Πάρκο αλλά και στη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.