Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τα "Τολμηρά" του Πρωινού Λόγου για το τελωνείο της Κακαβιάς και την Πανηπειρωτική Αμερικής

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ως καλό παράδειγμα τους Αλβανούς Τελωνειακούς έφερε Βορειοηπειρώτισσα που διακινείται συχνά από και προς Αλβανία μέσω Κακαβιάς. «Μας ταλαιπωρούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο και ούτε κάνοντας ελέγχους τέτοιους που να δικαιολογούν καθυστερήσεις» παραπονείται η συγκεκριμένη συμπατριώτισσα κι αναγκάζεται να κάνει σύγκριση με τους Αλβανούς που δεν περιποιούν τιμή στη χώρα μας.

ΑΤΥΧΗΣ;

Αν τα πράγματα έχουν έτσι τότε οι αλλαγή «σκοπιάς» που έγινε πρόσφατα στην Κακαβιά ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ενώ υπήρξαν πανάξια στελέχη με εμπειρίες στο συγκεκριμένο πόστο, εν τούτοις η αντικατάσταση του Στεφάνου που έγινε ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Το ποιος και πώς έκανε τις αλλαγές και με ποια κριτήρια θα πρέπει τώρα να δώσει εξηγήσεις για την παρομοίωση που γίνεται του Τελωνείου Κακαβιάς με το αντίστοιχο της Αλβανίας.


ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ... ΔΟΣΜΕΝΑ!
Δώστε πίσω τα «δοσμένα» προτρέπει την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία της Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού ο πρώην πρόεδρός της Μιχ. Σέρβος τώρα που η πατρίδα τα έχει ανάγκη. Τα «δοσμένα» είναι 48.000 δολάρια που έχει δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις ανάγκες λειτουργίας τους.

■ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ

Τι κρίμα! εμείς οι αφελείς Έλληνες και Ηπειρώτες περιμέναμε τους καζαντισμένους Ελληνοαμερικάνους να μας βοηθήσουν κυρίως μέσω των επενδύσεων που μας υπόσχονται κάθε φορά που έρχονται στην πατρίδα μας. Μάλιστα είναι τόσο πειστικοί ότι μας σκέφτονται και μας συμπονούν που εμείς για να τους ευχαριστήσουμε προκαταβολικά τους τραπεζόνουμε και τους κοιμίζουμε τζάμπα και πλουσιοπάροχα.

❖ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

Πού να ξέραμε ότι τους βάζαμε και κάτι τις στο χέρι για τις ανάγκες τους για να’ χουν να πορεύονται αποδεικνύοντας ότι είναι πιο φτωχοί από μας. Το σλόγκαν «ο μπάρμπας από την Αμερική» ξέφτισε και ουδεμίαν αξίαν έχει πλέον για όσους από μας μεγαλώσαμε μ’ αυτό. Έπρεπε να βρεθεί ένας Μιχ. Σέρβος (Ζέρβας) να μας ανοίξει τα μάτια για να υποδεχτούμε κατάλληλα την παρέα Δήμου το επόμενο καλοκαίρι που θα έλθουν να ξαναεπενδύσουν στον τόπο τους σπέρνοντας αλάτι και φυτεύοντας λουκουμιές.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.