Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Ιλίρ Κούπα που αλώνιζε στην Ήπειρο συνελήφθη τελικά στην Αλβανία! Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα

• Τελικά δεν κράτησε πολύ η… τύχη του καταζητούμενου Αλβανού δραπέτη Ίλιρ Κούπα. Έξι μήνες σχεδόν μετά την συμπλοκή με την Αστυνομία στην περιοχή της Βροσύνας, όπου έπεσε νεκρός ο συνεργάτης του διαβόητος κακοποιός Μάριαν Κόλα και την περιπετειώδη διαφυγή του από το Κερασοχώρι των Φιλιατών προς την Αλβανία, ο Κούπα συνελήφθη στη χώρα του.

Ο Κούπα, παρά τις εντατικές έρευνες των Αρχών, ξέφυγε και πέρασε στην Αλβανία, όπου ζούσε μέχρι και σήμερα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου όμως, Αλβανοί αστυνομικοί, εισέβαλαν στο σπίτι όπου έμενε και τον συνέλαβαν. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, προέβαλε αντίσταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δραπέτης είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να μην αναγνωρίζεται. Ο συλληφθείς κρατείται από την αλβανική Αστυνομία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ένοπλες ληστείες, απόδραση, απόπειρες κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα. Ο ίδιος βέβαια λέγεται πως εκλιπαρεί να μην τον παραδώσουν στη χώρα μας!

Συλλέγουν στοιχεία
Οι Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές, θα ερευνήσουν τον χώρο διαμονής τού Αλβανού δραπέτη, ενώ θα εξετάσουν και τον ίδιο, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Στόχος των Αρχών είναι να διευκρινιστεί ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν και κυρίως να συλλέξουν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές και τους συνεργούς των δραπετών. Μάλιστα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλβανία, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το θέμα του δραπέτη και τη συνεργασία για τη σύλληψή του. Τελικά, ύστερα από πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας, εντόπισαν τα ίχνη του Ιλί Κούπα στην περιοχή των Τιράνων και επικοινώνησαν με τις αλβανικές αρχές.

Ξέφυγε απ’ τον κλοιό
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιλίρ Κούπα, είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του πέρυσι τον Μάρτιο από τις Φυλακές Τρικάλων και για μήνες απασχόλησαν την ελληνική Αστυνομία, ενώ είχε συμμετάσχει στις ένοπλες συμπλοκές και μάχες με αστυνομικούς, μέχρι την τελευταία στιγμή. Μετά τον θάνατο του συνεργάτη του Μάριαν Κόλα κοντά στη Βροσύνα Θεσπρωτίας, κατάφερε να περάσει μέσα από τον κλοιό της Αστυνομίας και να διαφύγει προς Αλβανία. Εξάλλου, γνώριζε καλά την περιοχή! Τα τελευταία του ίχνη είχαν εντοπιστεί στο Κερασοχώρι των Φιλιατών.

Η δράση στην Ελλάδα
Ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα μετά τη συμπλοκή και δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 17 Ιουνίου 2013, μαζί με πέντε από τους συνολικά επτά, τότε, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, είχαν πάρει τα βουνά προκαλώντας ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό αναζήτησης τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Είχε προηγηθεί η συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου μία από τις σφαίρες των σκληρών κακοποιών είχε σκοτώσει την 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη, που είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό, οι επικίνδυνοι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για την προσπάθεια διαφυγής τους. Επρόκειτο για έναν πολύ σκληρό κακοποιό…

ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.