Σελίδες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το Βορειοηπειρωτικό ευτελίζεται από τους πολιτικάντηδες προεδροπαράγοντες - μέρος 2ο: Η επέτειος ανακήρυξης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου και η υποκρισία της ΝΕΒ

Πρόσκληση: Βόρειος  Ηπειρος,  Γη Ελληνική! Ένας ΑΙΩΝΑΣ Αγώνες για Ελευθερία και Δικαίωση / Φεβρουάριος 1914 – Φεβρουάριος 2014"Ο Πρόεδρος μας ουδέποτε υπήρξε μέλος ή ηγέτης εθνικής οργάνωσης για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου
Νεολαία Βορειοηπειρωτών 07/02/2013"

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε στο διαδίκτυο να  προβάλλεται ένα βίντεο που έχει ετοιμάσει η Νεολαία Βορειοηπειρωτών με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου 1914.
Παράλληλα βλέπουμε έναν ιδιαίτερο ζήλο από το ίδιο σωματείο για την διαφήμιση του διήμερου εκδηλώσεων στις 15 και 16 Φεβρουαρίου που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα μαζί με τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού. 
Ο ζήλος τους δε ήταν τόσο έντονος που έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν για σαμποτάζ την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος επειδή διοργανώνει την "Πίτα του Ηπειρώτη 2014" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 16 Φεβρουαρίου, κύρια ημέρα των επετειακών εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι "συμπεριφορές σαν και αυτές αποδεικνύουν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ανύπαρκτη για τους υπόλοιπους ηπειρώτες ή τουλάχιστον για τα μέλη της ΠΣΕ"

Παράλληλα όμως έγιναν και βασιλικότεροι του βασιλέως, μιας και το ΔΣ της Πανηπειρωτικής στην απάντηση του αναφέρθηκε σε επικοινωνία με παράγοντα-συνδιοργανωτή των επετειακών εκδηλώσεων (φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπο Καραθάνο) όπου έδειξε - όπως υποστηρίζει - κάθε διάθεση μετάθεσης της ημερομηνίας για την εκδήλωση στο ΣΕΦ. Όμως ο "άλλος παράγοντας" δεν παρενέβη ποτέ, τουλάχιστον δημόσια για να διαλευκάνει την κατάσταση.

Όμως εμείς θα σταθούμε στην φλύαρη στάση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών που ανέλαβε άξαφνα ρόλο θεματοφύλακα για τα ιερά και τα όσια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, φτάνοντας ένα βήμα πριν κηρύξει ιερό πόλεμο στην ΠΣΕ επειδή αγνόησε την 100η επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας.
Ποια είναι όμως στα αλήθεια η φυσιογνωμία της ηγεσίας της ΝΕΒ;

Απ' ότι φαίνεται οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει το σκάνδαλο Καλυβιώτη που ξέσπασε στις αρχές του περσινού Φεβρουαρίου. Ήταν τότε που ο πρόεδρος του αλβανικού εθνικιστικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" Κρεσνίκ Σπαχίου είχε αποκαλύψει ότι ο τότε πρόεδρος της ΝΕΒ ήταν έμμισθος υπάλληλος του ελληνόφωνου Υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Μπερίσα Σπύρου Ξέρρα, παρουσιάζοντας και τα ανάλογα παραστατικά ως αδιάψευστους μάρτυρες. Προκειμένου όμως να πλήξει την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος ο Σπαχίου έβαλε και μπόλικη δική του σάλτσα υποστηρίζοντας ότι ο Ξέρρας ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής, αφού είχε ως υπάλληλο τον Φάνη Καλυβιώτη ο οποίος ήταν πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του εθνικιστικού κόμματος στη Βόρειο Ήπειρο που αγωνίζεται για την αυτονομία της περιοχής!!!

Φυσικά οι νοήμονες Βορειοηπειρώτες κατάλαβαν από την αρχή ότι η σύνδεση του προέδρου της ΝΕΒ με την Χρυσή Αυγή ήταν μπούρδες, περιμένοντας όμως μία σαφή απάντηση για την ιδιότητα του Καλυβιώτη ως υπαλλήλου ενός υπουργού του ΔΚ αφού αυτή αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία. Την επομένη όμως της αποκάλυψης του σκανδάλου η ΝΕΒ προτίμησε να βγάλει ένα δελτίο τύπου - απάντηση που υποτιμούσε την νοημοσύνη όλων.
Στις 24 γραμμές της δήλωσης, μόλις η μιάμιση τελευταία γραμμή αφορούσε το σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβη και τίποτα που ο πρόεδρος ενός εν Ελλάδι πανβορειοηπειρωτικού σωματείου είναι υπάλληλος ενός πολιτικού προσώπου αλβανικού κόμματος. Όσο για τις πρώτες 22μισή γραμμές, αυτές ήταν αφιερωμένες στην διάψευση στο ότι ο Καλυβιώτης ήταν Χρυσαυγίτης!!!
Όμως ανάμεσα σε όλα αυτά τα τραγελαφικά του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης γράφτηκε και το εξής εξωφρενικό:
"Ο Πρόεδρος μας ουδέποτε υπήρξε μέλος ή ηγέτης εθνικής οργάνωσης για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου!"

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου από την ιστοσελίδα της ΝΕΒ


Είχαμε λοιπόν μία πλήρη και σαφέστατη αποκήρυξη του αγώνα για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που αποτελεί ιερή παρακαταθήκη των ηρώων του 1914, χωρίς να έχει υπάρξει πίεση ή απειλή από κανέναν για κάτι τέτοιο. 
Εκτός κι αν νομίζουν ότι πιστέψαμε τις διαρροές περί ανθρωποκυνηγητού του προέδρου της ΝΕΒ από τους αλβανούς... 

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε επίσης την πλήρη δικαίωση όσων αποκαλούσαν το σωματείο "Νεολαία Μπερίσα". 

Όμως η πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών απηυδησμένη από κάτι τέτοια φαινόμενα που η συχνότητα τους τα έχει καταστήσει σε κανόνα και δεν αποτελούν εξαίρεση, απέχει από τα κοινά, δίνοντας το παρόν μόνο σε χοροεσπερίδες, έδωσε και δίνει το θράσος στη βορειοηπειρωτική "αφρόκρεμα" να κάνει ότι γουστάρει χωρίς ίχνος ντροπής.
Έτσι λοιπόν δέκα μέρες μετά από αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών ως διοργανωτής της επετειακής εκδήλωσης για τα 99 χρόνια του Αυτονομιακού Αγώνα έδωσε να διαβαστεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από ηγετικό μέλος του σωματείου που αποκηρύσσει οιαδήποτε σχέση με την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου!

Τώρα λοιπόν βλέπουμε το ίδιο σωματείο να διαρρηγνύει τα ιμάτια του σαν άλλος Καϊάφας, για την προσβολή που δέχτηκε ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου από την προβοκατόρικη πράξη της ΠΣΕ να διοργανώσει την "Πίτα του Ηπειρώτη" την ίδια μέρα με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Αυτονομίας... 

Αλήθεια όμως, αφού η ΝΕΒ διαβεβαίωνε ένα χρόνο πριν ότι δεν αγωνίζεται για την αυτονομία της αλύτρωτης Ηπείρου, τώρα γιατί παρεξηγήθηκε τόσο πολύ, υπερασπιζόμενη την ιστορική επέτειο; 
Ποια είναι η λογική της ηγεσίας του σωματείου; Δεν αγωνιζόμαστε για αυτονομία σήμερα αλλά μας αρέσει να τιμάμε αυτήν που επετέχθη πριν 100 χρόνια από τους προπαππούδες μας;

Αλλά ακόμα και έτσι, πως νομίζουν ότι τιμούν την επέτειο τόσο ο ιστορικός βορειοηπειρωτικός Σύλλογος όσο και η ΝΕΒ; Κάνοντας τους προεκλογικούς κράχτες της Νέας Δημοκρατίας;   

Στο 3ο μέρος που θα ακολουθήσει θα αναφερθούμε στο περιεχόμενο και τους ομιλητές των επετειακών εκδηλώσεων για να δούμε το πραγματικό νόημα τους.

ΥΓ.: Μιας και αναφερθήκαμε στον Καϊάφα πως το είχε πει ο Ιησούς Χριστός; 
"Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται... οι διυλιζοντες τον κωνωπα την δε καμηλον καταπινοντες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.