Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το Βορειοηπειρωτικό ευτελίζεται από τους πολιτικάντηδες προεδροπαράγοντες - μέρος 3ο: Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών αναστήθηκε για να κάνει την επέτειο της Αυτονομίας προεκλογική φιέστα της ΝΔ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βόρειος Ηπειρος, Γη Νεοδημοκρατική! Μια ζωή Αγώνες για Σαμαρά και Καραθάνο!... 


Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, του αρχαιότερου εν Ελλάδι βορειοηπειρωτικού σωματείου διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα το εξής: 
η τελευταία ανάρτηση πριν την ανακοίνωση των φετινών εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου, στην Αθήνα πάντα, ήταν το δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση των περσινών εκδηλώσεων όπου τιμήθηκε η 99η επέτειος της ανακήρυξης της Αυτονομίας! 

Βέβαια οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε πλήρη αχρηστία. Η μοναδική φορά που εμφανίζεται κάθε χρόνο είναι η δοξολογία σε κεντρικό ιερό ναό της Αθήνας και η πορεία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που διοργανώνει την πλησιέστερη Κυριακή της 17ης Φεβρουαρίου προκειμένου να τιμήσει την ημέρα που σηματοδότησε όσο καμία άλλη την ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.  
Από κει και πέρα όμως το απόλυτο κενό. Μόνο σημείο ζωής του Συλλόγου είναι οι αρχαιρεσίες που θα κάνει κάθε δύο ή τρία χρόνια και οι εμφανίσεις του προέδρου του Χαρ. Καραθάνου σε διάφορες εκδηλώσεις άλλων φορέων όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ως επίτιμος προσκεκλημένος. 

Από τις 18 Φεβρουαρίου 2013 λοιπόν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2014, από το δελτίου τύπου της 99ης επετείου έως την ανακοίνωση για την 100η επέτειο, δεν υπήρχε καμία απολύτως δραστηριότητα και καμία απολύτως παρέμβαση από τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών για οποιοδήποτε θέμα που να αφορά το Βορειοηπειρωτικό και τους Βορειοηπειρώτες.
Δείτε και μόνοι σας!
Το ιστορικό σωματείο έτσι ξύπνησε από έναν ετήσιο λήθαργο προκειμένου να "τιμήσει" τα 100 χρόνια από την έναρξη του Αυτονομιακού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου.

Όμως ποια είναι ακριβώς η τιμή που επιφυλάσσει ο Σ.Β. και οι συνδιοργανωτές Νεολαία Βορειοηπειρωτών και Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού με το πολυδιαφημισμένο διήμερο εκδηλώσεων στους Αγωνιστές του 1914;


Αρχικά το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τον αιώνα που συμπληρώθηκε από την δημιουργία του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και μια μουσικο-θεατρική παράσταση.
Την επομένη, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, μετά την καθιερωμένη δοξολογία και τρισάγιο στους ήρωες του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα και την πορεία στον Άγνωστο Στρατιώτη θα ακολουθήσει ημερίδα πάλι στο Πολεμικό Μουσείο με θεματική την ιστορία του Αυτονομιακού Αγώνα και τη σημερινή πολιτική έκταση του Βορειοηπειρωτικού. 

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής από τους διοργανωτές που εκμεταλλεύονται για ιδιοτελείς κομματικούς σκοπούς την ιερή αυτή επέτειο. Και μόνο από τα ονόματα των ομιλητών καταλαβαίνει αμέσως κανείς που πάει το πράγμα.
Ενώ φυσικά υπάρχουν αξιόλογα άτομα στο πάνελ όπως ο Αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ρένος Κυριακίδης και ο φυλακισθείς το 1994 ηγέτης της Ομόνοιας Κώστας Κυριακού, ενδιάμεσα θα μιλήσουν τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα της άμεσης εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του "Δικτύου 21" Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με πρόταση της ΝΔ, Χριστόδουλος Γιαλουρίδης (επίσης μέλος του Δικτύου 21) και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης Νίκος Λυγερός. 

Ο τελευταίος, που μας πλασάρεται κι ως ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σε επίσημη εκδήλωση της ΝΔ για το Βορειοηπειρωτικό τον Απρίλιο του 2012 (άλλη προεκλογική περίοδος τότε), είχε δηλώσει ότι "την Ελλάδα συνολικά δεν την ενδιαφέρει η διαμάχη Λάρισας - Βόλου", εξηγώντας δηλαδή ότι με την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θα λυθεί αυτόματα το Βορειοηπειρωτικό, αφού και η Ελλάδα και η Αλβανία θα ανήκουν στην ίδια οντότητα, την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, και δεν θα έχουν λόγους να μαλώνουν, αφού θα έχουν κοινά συμφέροντα...
Πάρα πολύ έξυπνο πραγματικά! 

Βέβαια αυτή είναι η πάγια γραμμή του ελλαδικού πολιτικού συστήματος.
Από το 1991 όταν η Ελλάδα ψήφισε την ένταξη της Αλβανίας στην ΔΑΣΕ (σημερινό ΟΑΣΕ), ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός είχε αντιδράσει έντονα κατά του τότε Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά για την προδοτική στάση του. Η απάντηση ήταν "θα τους ελέγχουμε εκ των έσω!"
Εικοσιτέσσερα χρόνια τώρα εκ των έσω "ελέγχει" η Ελλάδα την Αλβανία και γίνονται όσα γίνονται. Προφανώς και θα μας πούνε για άλλη μια φορά αυτό το παραμύθι.

Το αποκορύφωμα θα το έχουμε όμως το βράδυ της Κυριακής και πάλι στο Πολεμικό Μουσείο με το επίσημο δείπνο στο οποίο όμως θα παραστούν μόνο οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα τους έχουν σταλεί οι ονομαστικές προσκλήσεις.
Σε αυτό το κλειστό βορειοηπειρωτικό κλαμπ (μετά το κλαμπ της Εκάλης θα έχουμε και το κλαμπ της Β. Ηπείρου) θα τιμηθούν λέει προσωπικότητες της αλύτρωτης Ηπείρου! και συγκεκριμένα οι Βασίλειος Σαχίνης, Μηνάς Πάρας, Μητροπολίτης Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός, Μενέλαος Ζώτος, Βλάσης Σωκρατείδης, Αριστοτέλης Γκούμας!!!
Βέβαια όλα αυτά τα ιερά ονόματα δεν βρίσκονται εν ζωή και προφανώς θα τιμηθεί η μνήμη τους με απονομές σε συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά ούτε και για αυτό είμαστε απολύτως σίγουροι.

Το κερασάκι στη τούρτα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του... δείπνου, που δεν θα είναι άλλος από τον ιδεολογικά εξελιγμένο Μάκη Βορίδη. Ο εν λόγω κύριος είχε ξεκινήσει την πολιτική του σταδιοδρομία ως ηγετικό στέλεχος της εθνικιστικής ΕΠΕΝ και για ένα διάστημα αρχηγός της υπό την ευλογία του επικεφααλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γιώργου Παπαδόπουλου, στην συνέχεια ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο (στα πρότυπα του Εθνικού Μετώπου του Λεπέν) μετά έγινε λίγο πιο μετριοπαθής εθνικιστικής προσχωρώντας στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και εδώ και δύο χρόνια είναι βουλευτής της νεο-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας ως καπιταλιστής και φανατικός μνημονιακός μαζί με τον έτερο ιδεολογικό δαρβινιστή Άδωνι Γεωργιάδη. 
Σε 10-15 χρόνια δηλαδή με την εξέλιξη που έχει δεν αποκλείεται να τον δούμε σε κανένα ΚΚΕ!..

Ο Βορίδης λοιπόν που μέχρι πριν λίγα χρόνια φώναζε "Βόρειος Ήπειρος γη Ελληνική", σήμερα τι θα λέει ως πιστό πιόνι του συστήματος; Προφανώς το "Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς" αλλά και το γνωστό ποίημα περί της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας ως πανάκεια για το Βορειοηπειρωτικό. Θα το στείλει δηλαδή μια και καλή...
Και από την άλλη οι (εκλεκτοί πάντα) προσκεκλημένοι από κάτω θα φωνάζουν "ο λαός απαιτεί Καραθάνο στη Βουλή"!
Βέβαια για αυτό θα είναι κεκλεισμένων των θυρών η συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να μην γίνει έκδηλη η τρελή αγάπη που έχουν οι Βορειοηπειρώτες για τη Νέα Δημοκρατία για τα καλά που τους έχει κάνει, όπως η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, και πάρουν τοις μετρητοίς το σύνθημα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα "Ζήτω τα αυγά, οι ντομάτες και τα γιαούρτια!".

Όμως τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο έσκασε η είδηση ότι ο ΟΓΑ θα επαναφέρει τις συντάξεις για τους ομογενείς!!!
Κοιτάχτε να δείτε κάτι πράγματα που γίνονται τρεις μήνες πριν τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές!!!
Και μεις οι αχάριστοι και γραφικοί τους είχαμε παρεξηγήσει γράφοντας κακεντρέχειες... 

Όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Οι πολιτικάντηδες προεδροπαράγοντες χρησιμοποιούν το Βορειοηπειρωτικό και εκμεταλλεύονται την πιο ιερή επέτειο του για κομματικά παιχνίδια.  
Τουλάχιστον θα ήταν πιο έντιμο και ειλικρινές να διοργανωνόταν μια τέτοια εκδήλωση απευθείας από τη ΝΔ όπως έγινε πριν δύο χρόνια στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα.Αλλά αφού ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών είναι στέλεχος της ΝΔ θέλει να δείξει με ξεχωριστό τρόπο, λίγο πιο αυτόνομο μιας και το απαιτεί η μέρα, την αφοσίωση του στο κόμμα και τον αρχηγό του. Όχι να είναι αναγκασμένος τώρα να έρχεται σε συνεννόηση με τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Συγγρού... 
Και επειδή όπως και να το κάνουμε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι για τα πανηγύρια η βραδιά θα κλείσει με κλαρίνα...

Για όλα αυτά λοιπόν πιστεύουμε ότι ο τίτλος των εκδηλώσεων "Βόρειος Ηπειρος, Γη Ελληνική! Ένας ΑΙΩΝΑΣ Αγώνες για Ελευθερία και Δικαίωση / Φεβρουάριος 1914 – Φεβρουάριος 2014" είναι παντελώς ψεύτικος και παραπλανητικός.
Στην πραγματικότητα πρέπει να ονομάζεται "Βόρειος Ήπειρος Γη Νεοδημοκρατική! Μια ζωή Αγώνες για Σαμαρά και Καραθάνο"!

Γι' αυτό λοιπόν υποστηρίζουμε: κανείς αξιοπρεπείς Έλλην πατριώτης δεν πρέπει να δώσει αξία με την παρουσία του στις πολιτικάντικες εκδηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν την ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.

'Οποιος θέλει να τιμήσει πραγματικά, μέσα από την καρδιά του και χωρίς ιδιοτέλεια αλλά με πραγματικά αγωνιστικό πνεύμα την εποποιία του 1914 ξέρει που και πως πρέπει να το πράξει... 

1 σχόλιο:

  1. "ο λαός απαιτεί Καραθάνο στη Βουλή"!
    ο λαός απαιτεί Λάμπη πάρε την .ολή
    ή ο λαός απαιτεί Καραθάνο στο κλουβί

    ρε βορειοηπειρώτη μην είσαι τοσο βλάκας
    αφού αυτος ο Λάμπης γεν..... μ@κ@κας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.