Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προεδρική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το Τελωνείο Δρυμάδων


• Στην επικαιρότητα επανέρχεται για μια ακόμη φορά το ζήτημα της λειτουργίας του τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου, το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών του Άνω Πωγωνίου που ανήκουν στην Αλβανική Επικράτεια. 
 
Το θέμα ανακίνησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνάντηση που είχε ανήμερα της Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος την ίδια ώρα – όπως αποκάλυψε χθες ο Περιφερειάρχης- είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τον οποίο ζήτησε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. 



Σε συνέχεια της συγκεκριμένης παρέμβασης, ο κ. Καχριμάνης, επισκέφτηκε την Τρίτη τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών στην Αθήνα, στις οποίες εξήγησε την κατάσταση, αλλά και τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η λειτουργία του Τελωνείου.  Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι για την κατασκευή του οδικού άξονα που καταλήγει στο Τελωνείο Δρυμάδων  έχουν διατεθεί σημαντικά κονδύλια από το Ιντερρέγκ Ελλάδα – Αλβανία. «Έχει περάσει τόσος καιρός και νομίζω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μη βοηθά αυτόν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης. 


• Ο κ. Καχριμάνης είχε επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, στον οποίο έθεσε ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων καθώς και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
Τέλος επισκέφθηκε και τη Γ. Γ. Αθλητισμού, όπου είχε συναντήσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν αφορούν  την  τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για  τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.