Σελίδες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Ακροδεξιό παραλήρημα" η απόδοση τιμής στη Βόρειο Ήπειρο για το aftodioikisi.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κόρινθο το ακροδεξιό παραλήρημα του υποψηφίου δημάρχου της ΝΔ, Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος άρχισε να απαγγέλλει σε δημόσια συγκέντρωση το εθνικιστικό τραγούδι «Εχω μία αδελφή», μιλώντας για την Βόρεια Ήπειρο.  
Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως αυτό το εμβατήριο το έλεγε στο Δημοτικό, στο Λύκειο και στο στρατό.
Στο άκουσμα του εθνικιστικού τραγουδιού, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Δείτε το σχετικό video

Πηγή video: ekorinthos.gr
To σχόλιο μας: 

Το ειδησεογραφικό μπλογκ "αυτοδιοίκηση" που έχει ως βασικό θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση ανά την Ελλάδα "ξέχασε" να αναφέρει ότι ολόκληρη η εκδήλωση στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό για 47 δευτερόλεπτα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος αποτελούσε, σύμφωνα με τα μυαλά που κουβαλάει, "ακροδεξιό παραλήρημα", αφού ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. "Ξέχασε" επίσης να αναφέρει ότι διοργανωνόταν από τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Κορινθίας "Ο Άγιος Δονάτος" και ότι το ακροατήριο που ξέσπασε σε χειροκροτήματα αποτελούταν στην πλειοψηφία του Βορειοηπειρώτες.
Πολύ ωραία όμως ήταν η αντίδραση από τον δημοσιογράφο Ευθύμιο Τσαρμπό από το ιστολόγιο ekorinthos.gr με άρθρο του που έφερε τον τίτλο "Όταν τελικά μάθαμε ότι η δασκάλα μας ήταν Χρυσαυγίτισσα":
"Η αντίδραση κάποιων στο ποίημα που θύμισε ο Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ "Εχω μια αδερφή , κουκλίτσα αληθινή , τη λένε βόρεια Ηπειρο την αγαπώ πολυ", με εκανε να πιστέψω οτι κάτι δεν παει καθόλου καλα με ορισμένους και πρώτα και κυρίως με τους εθνικιστές δασκάλους που ειχα στο δημοτικό που μου έμαθαν να είμαι περήφανος οταν τραγουδώ τον Εθνικό ύμνο και μιλούσαν με πάθος για τα έπη των Ελλήνων.
Παράλληλα με τους εθνικιστές ξένους που μιλούσαν για τον ηρωισμό των Ελλήνων ( χρυσαυγιτες, αλήτες και αυτοί).
Για να προβώ λοιπόν και εγω σε ενα εθνικιστικό παραλληρημα 
(σημ.: Ε.Λ.Α) Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσαρμπός παραθέτει βίντεο με τον Ύμνο εις την Ελευθερία)
ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ;
Και αυτο δεν το γράφω για να στηρίξω το ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ αλλα γιατι βιάζετε την κοινή λογική…"
Και επιστρέφοντας να συμπληρώσουμε ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής έκανε και τους Νεοδημοκράτες να θυμηθούν τις δεξιές-πατριωτικές τους ρίζες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Ιδιαίτερης προσοχής πάντως αξίζει και ο οκτάλεπτος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο όπως είπε, δεν εφαρμόστηκε και δεν ακυρώθηκε ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.