Σελίδες

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Μπαράζ εγκληματικών ενεργειών στο ενιαίο Πωγώνι

Βεβηλώσεις εκκλησιών στο Πωγώνι Βορείου Ηπείρου - Έκαψαν και έσπασαν όλες τις εικόνες


Μετά τη διάρρηξη 22 σπιτιών και δύο εκκλησιών σειρά πήραν οι βανδαλισμοί σε εικονίσματα και ξωκλήσια. Δεν άφησαν εικόνα για εικόνα της Παναγίας δίχως να κάψουν και αυτές που δεν καίγονταν τις έχουν σπάσει με πέτρες. 

Δυστυχώς το Πωγώνι για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο έλεος των αδίστακτων κακοποιών. Δεν ξέρουμε τι άλλο έχει σειρά.
Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι απ' το ξωκλήσι της Παναγιάς και διάφορα άλλα στην περιοχή. Ας ελπίσουμε για μια φορά οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να κάνουν τα κατάλληλα διαβήματα και ενέργειες να σταματήσει η δοκιμασία αυτού του τόπου.

   



   


27χρονος Αλβανός φόβος και τρόμος για τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου Ιωαννίνων

• Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει για τους ηλικιωμένους κατοίκους των ακριτικών χωριών του Πωγωνίου ο ληστής – «φάντασμα» που χτυπούσε σπίτια κατοικήσιμα και μη, αλλά κατάφερνε να διαφύγει. 

Οι Αρχές όμως αν και πέρασε αρκετός καιρός, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος εμπλέκεται σε μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στους Δρυμάδες Πωγωνίου τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και σε τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά της ακριτικής αυτής περιοχής.

27χρονος Αλβανός  ο δράστης 


Ως δράστης λοιπόν ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία,  παράνομη οπλοκατοχή και  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 
Ειδικότερα, από την έρευνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε συνεργασία με  το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε ότι ο 27χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 05-06-2013 έως και 04-11-2013:  
• εισήλθε σε σπίτι 80χρονης ημεδαπής στους Δρυμάδες Πωγωνίου, όπου, από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, με την απειλή μαχαιριών και σωματικής βίας,  αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.890 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες.
• διέρρηξε οικία στο χωριό Ορεινό Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο.
• παραβίασε ξύλινο παράθυρο οικίας, στο χωριό Κάτω Μερόπη Πωγωνίου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και τρία τηλέφωνα.
• διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Αγία Μαρίνα Πωγωνίου και αφαίρεσε κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο 
• διέρρηξε την κεντρική είσοδο οικίας στο χωριό Μαυρόπουλο Πωγωνίου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.