Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Νότης Μαριάς των ΑΝ.ΕΛ. έφερε στο Συμβούλιο της Ευρώπης την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
 
«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία»
 
 
Μιλώντας την Πέμπτη 27.2.2014 στη Μάλτα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών - Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλλε τις αλβανικές αρχές οι οποίες παραβιάζουν βάναυσα και συστηματικά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς επίσης και τα δικαιώματα της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Μάλιστα κατά τις τελευταίες εκλογές έγινε όργιο βίας και νοθείας κατά των υποψηφίων της Ελληνικής μειονότητας γεγονός άλλωστε το οποίο αποτυπώθηκε και στις σχετικές εκθέσεις διεθνών παρατηρητών.
 
Κατόπιν τούτου ο Νότης Μαριάς ζήτησε να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην έκθεση G.Petrenco και J.Evans για την Αλβανία επισημαίνοντας πέραν των άλλων ότι η αναφορά της έκθεσης σε δήθεν περιουσιακά δικαιώματα των μουσουλμάνων τσάμιδων είναι ανιστόρητες αφού οι τσάμιδες ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την κατοχή και για το λόγο αυτό καταδικάστηκαν για εσχάτη προδοσία από τα ελληνικά δικαστήρια και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως επεσήμανε ο Νότης Μαρίας τα παραμύθια των τσάμιδων για διεκδίκηση αποζημίωσης άνω των 10 δις ευρώ για τις δήθεν περιουσίες τους δεν πείθουν κανέναν.

 πηγή: anexartitoiellines.gr

από apenadi.blogspot.gr


Πρόσφατα είδαμε και μία αναφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμένου στο Βορειοηπειρωτικό. Στα δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του συγκεκριμένου κόμματος είδαμε πλήρη απουσία για τα ζητήματα της ΕΕΜ. Τώρα πήραν φορά κι αυτό βέβαια δεν το χαρακτηρίζουμε κακό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.