Σελίδες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μόνο οι Βορειοηπειρώτες τα κάνουν αυτά: Κοπές πίτας μέσα στον Απρίλιο!!!

Δεν γίνεται να το αφήσουμε ασχολίαστο.
Αυτή την ώρα και ενώ ξημερώνει 30 Μαρτίου πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Επαρχείας Λιβαδειάς χοροεσπερίδα για την... κοπή πίτας!

Και ενώ λέγαμε ότι αυτό αποτελεί το ρεκόρ για τα βορειοηπειρωτικά σωματεία στις κοπές πίτας, ως προς την καθυστέρηση αλλά και την έννοια μην εκτεθούν και δεν κόψουν πίτα αλλιώς θα έδειχναν πως δεν υπάρχουν, ήρθε άλλη ανακοίνωση που διέψευσε τις υποθέσεις μας.

Η Ομοσπονδία Αδερφοτήτων Κάτω Δρόπολης λοιπόν, οι επονομαζόμενοι "Ατιντάνες", όπως ενημέρωσαν, κόβουν τη δική τους πίτα στις... 6 Απριλίου.
Παρεπιμπτόντως εκείνη η μέρα είναι η επέτειος της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα (1941), αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.  

Τώρα αν θεωρείται λογικό να διοργανώνεται γλέντι και μάλιστα για κοπή πίτας 14 μέρες πριν το Πάσχα, το οποίο δεν πέφτει φέτος και νωρίς αλλά στην πολύ λογική ημερομηνία 20 Απριλίου και γενικότερα μέσα στη Σαρακοστή, πάμε πάσο. 
Θα πείτε κάποιοι τώρα ότι είμαστε κακεντρεχείς κι ότι υπάρχουν προεδρο-παράγοντες που ανέβαλλαν αυτό το ύψιστο κοινωνικό και πατριωτικό καθήκον επειδή έτρεχαν για άλλους αγώνες για τους οποίους έπρεπε να δικαιωθούν...



Βέβαια τα παραρτήματα του ΚΕΑΔ-Ομόνοια στην Αθήνα δείχνουν ότι δεν έχουν ανάγκη (ή μάλλον έχουν μεγάλη, από γλέντι και χορό) και δεν θέλουν να σταματήσουν τη ροή των χοροεσπερίδων. Έτσι με το που ολοκληρωθούν τα γλέντια από τις πίτες θα πάνε κατευθείαν στα γλέντια τα πασχαλινά και από την βασιλόπιτα στον οβελία...

Τέλος όσα σωματεία δεν πρόλαβαν να κόψουν την πίτα τους μπορούν να το κάνουν εύκολα και με μεγάλη επιτυχία στα χωριά τον Δεκαπενταύγουστο. 

Εύγε στους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές του 2014! Και εις ανώτερα!!!

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.