Σελίδες

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τελικά δικαιώθηκαν ή όχι οι αγώνες του Βορειοηπειρώτη ηγέτη Π. Λέκκα για τις συντάξεις του ΟΓΑ;

Σε επίσκεψη του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, ο υπουργός εργασίας κυρίος Βρούτσης δέχθηκε και μια ερώτηση από τον σύμβουλο του ΕΕΑ και ταυτόχρονα ταυτόχρονα μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών Κάτω Δρόπολης, Παναγιώτη Λέκκα.

Ο κύριος Βρούτσης απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση.



παραθέτουμε από το aftonomi.gr

Παναγιώτης Λέκκας: 


«Θα ‘θελα να μου πείτε τι να πω στην “μάνα μου” η σε κάποια άλλη υποψήφια συνταξιούχο που έχει 3700 ένσημα και 2000 ο “πατέρας” και δεν έχουν το δικαίωμα να τα ενώσουν ούτως ώστε να καταφέρει να πάρει σύνταξη τουλάχιστον ο ένας από τους δυο.  

Δεύτερον: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο υπάρχουν 5 βορειοηπειρώτες σύμβουλοι που συνεισφέρουμε το ίδιο όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες στην ανάπτυξη της χώρας, το ίδιο συνεισφέρουν και οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες πληρώνοντας τους φόρους τους, τα χαράτσια τους και ούτω καθ’ εξής. Είναι Έλληνες πολίτες και το Σύνταγμά μας λέει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσιοι και έχουν ίδια αντιμετώπιση από τον νόμο. 
Το θέμα το γνωρίζετε, διότι σας έχουν γίνει πολλές φορές ερωτήσεις για το θέμα. Ήθελα να ξέρω τι γίνεται με το επίδομα της σύνταξης των Βορειοηπειρωτών που έχει κοπεί και θα σας παρακαλέσω να μου δώσετε μια απάντηση διότι συνήθως παίρνουμε απαντήσεις από αναρμόδιους».


Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις ο κύριος Υπουργός ανέβηκε στο βήμα κι αφού εκθείασε το έργο του Υπουργείου του και τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος ως επικεφαλής του, απάντησε επιλεκτικά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν αποφεύγοντας να αγγίξει θέματα που καίνε, όπως το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Λέκκας κατάφερε να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον κ. Υπουργό ο οποίος τον διαβεβαίωσε προσωπικά πως «αποτελεί ζήτημα πρωτίστης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση η επαναχορήγηση του προνοϊακού βοηθήματος του ΟΓΑ προς του Βορειοηπειρώτες» υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «το θέμα θα έχει λυθεί πριν τις εκλογές του Μαΐου».

Μετά από τόσο εμπαιγμό αναρωτιόμαστε τρέφουν ακόμη ελπίδες ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος για στήριξη από τους Βορειοηπειρώτες που ξεπερνούν πλέον τους 120.000 ψηφοφόρους;;!




Οι δικές μας απορίες - σχόλια: Τελικά για αυτό γίνονται οι αγώνες; για να κάνει η όποια κυβέρνηση προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις; ή μήπως για το ποιος προεδρο-παράγοντας θα πρωτοπάρει τη δόξα;  
Κατά τ' άλλα οι σοβαρές αποφάσεις δεν ανακοινώνονται σε "πηγαδάκια".

Τουλάχιστον ας προσέχουν κάποιοι και μην πανηγυρίζουν από το πρώτο ημίχρονο. 



Φανταστείτε και να μην ήταν "επίσημο"...

1 σχόλιο:

  1. ti samara kai venizelo re,tora mono aleksi
    tsi trixes ap' tous orxeis mas kotsides na mas pleksei
    venezuela eviva!
    kai gia to leka de thello kouventa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.