Σελίδες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Κύμα ερωτήσεων" από τον βουλευτή του LSI Βαγγέλη Τάβο για ζητήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!

Επερώτηση Τάβου για τις κλοπές στην Δρόπολη

Έκκληση στην αλβανική κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της ΕΕΜ για το κλήμα τρομοκρατίας που βιώνουν στα χωριά τους, έκανε ο Βαγγέλης Τάβος. Ο ίδιος βρέθηκε στην περιοχή της Δεροπολης για να συζητήσει το θέμα της ανασφάλειας και τα καθημερινά κρούσματα ληστείας και τις βιαιοπραγίες στο βορειοηπειρωτικό χώρο αλλά και να ακούσει τους κατοίκους χωριών όπου ζει η Ελληνική Κοινότητα.
Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση Βαγγέλης Τάβος, ο οποίος δεν είναι πρώτη φορά που ενημερώνεται για το κλίμα τρομοκρατίας που βιώνουν οι κάτοικοι της ελληνικής κοινότητας, απευθύνει επιτέλους επερώτηση στον Αλβανό αρμόδιο Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο που ζει η Ελληνική Κοινότητα και να κάνει γνωστό εάν η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη για τις ληστείες και τις βιαιοπραγίες που τόσο καιρό βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα, ο Αλβανός υπουργός σφυρίζει αδιάφορα καθώς, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί και καθημερινά σημειώνονται ληστείες και κινδυνεύουν ζωές στον βορειοηπειρωτικό χώρο. «Το απειλητικό κλίμα που ζει η ελληνική κοινότητα σε αυτές τις περιοχές είναι ανησυχητικό και έχει να κάνει με το θέμα της δημόσιας τάξης και ευταξίας», - δήλωσε ο Τάβος και έκανε γνωστό επίσης ότι, σε επικοινωνία που είχε με την διεύθυνση ασφάλειας ο διευθυντής του τμήματος τον ενημέρωσε ότι χθες συνελήφθησαν τρία άτομα που υποτίθεται ότι είναι τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην κλοπή των σπιτιών στη Δερόπολη.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Αργυροκάστρου όντως ανακοίνωσε πως συνέλαβε εχθές τρεις νεαρούς από το Ελμπασάν, ως εν δυνάμει ύποπτους για τις ληστείες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Δερόπολης και ευελπιστούμε αυτή την φορά να μην είναι απλώς στάχτη στα μάτια της Ελληνικής Κοινότητας για λόγους εντυπωσιασμού.
Επίσης πριν από ένα μήνα...

H Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ακατάλληλα τα μειονοτικά σχολικά βιβλία

Την βεβαίωση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στα μειονοτικά ελληνικά σχολεία, δήλωσε από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Lindita Nikolli. 

Η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας, που ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει στην αλβανική Βουλή στην επερώτηση που είχε υποβάλει πριν λίγο καιρό στο αλβανικό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, σχετικά με τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει και η ίδια την κατάσταση από τα έδρανα της αλβανικής Βουλής, ότι, εκτός από την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, πιο ανησυχητικό είναι και η έλλειψη ποιότητας . 

«Από την έρευνα που κάναμε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, τα κείμενα έχουν δημοσιευθεί από συγγραφείς που δεν έχουν καμία σχέση με τα σχολεία και τη διδασκαλία. Οι συγγραφείς που επιμελήθηκαν τα σχολικά συγγράμματα δεν πληρούν ούτε τα βασικά κριτήρια. Σ αυτό συμφωνούν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, οι οποίοι λένε ότι τα κείμενα είναι ακατάλληλα για την ηλικία των παιδιών», δήλωσε η κ.Nikolla . 

Επίσης υποσχέθηκε ότι, «Από τη νέα σχολική χρονιά, τα σχολεία αυτά θα έχουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στην ποιότητα της διδασκαλίας. Πρόκειται για μια δέσμευση τα μειονοτικά σχολεία να έχουν νέες ευκαιρίες, όχι μόνο στα βιβλία, αλλά και στον τομέα των υποδομών», δήλωσε η κ. Nikolla. 

Εν κατακλείδι, η Αλβανίδα Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα ομόλογό της, συμφώνησαν να συσταθεί μια κοινή επιτροπή για να συντάξει τα κείμενα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. 
τα άρθρα από himara.gr
Το σχόλιο μας: Τελικά αν μη τι άλλο ο επί 17  χρόνια Βουλευτής Αργυροκάστρου Βαγγέλης Τάβος, δείχνει ότι σέβεται την εκλογική του πελατεία. Αν και ταυτισμένος με τις αλβανικές θέσεις και το αλβανικό εθνικό συμφέρον ως στέλεχος αρχικά του Σοσιαλιστικός Κόμματος Αλβανίας και από το 2010 του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, φροντίζει να έχει επαφές με τους Δροπολίτες που τον τίμησαν με το παραπάνω στις περσινές βουλευτικές εκλογές με την ψήφο τους, βοηθώντας τον καθοριστικά (μαζί βέβαια και με τις αλβανικές ψήφους από ολόκληρη την Περιφέρεια Αργυροκάστρου) να επανεκλεγεί στο κοινοβούλιο των Τιράνων. 
Από την άλλη δεν ξεχνούμε ότι πριν ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2012, έγραφε για το πόσο σημαντική είναι αυτή η ημερομηνία για την "πατρίδα μας", με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακήρυξη της αλβανικής ανεξαρτησίας!
Είχε χρόνια να μιλήσει ο κ. Τάβος για θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ξαφνικά βλέπουμε τώρα ένα έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του για αυτά, παρόλο που με το παρόν εκλογικό σύστημα η εκλογή του εξαρτάται κυρίως από την στάση των ψηφοφόρων στις αλβανόφωνες περιοχές από την πόλη του Αργυροκάστρου και βορειότερα. 
Το φαινόμενο όμως αυτό μας δημιουργεί την εύλογη απορία για το τι ρόλο παίζει επιτέλους ο "αποκλειστικός αντιπρόσωπος" του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην αλβανική βουλή, ο έτερος Βαγγέλης. Προφανώς επειδή αυτός είναι "αληθινός πατριώτης" δεν θέτει γλυκανάλατες ερωτήσεις που δεν θα έχουν νόημα, αλλά κοιτάει να μην δίνει στόχο, ώστε να προετοιμαστεί ανενόχλητος να κηρύξει, 100 χρόνια μετά, τον νέο αυτονομιακό αγώνα της Βορείου Ηπείρου... 

1 σχόλιο:

  1. Θυμήθηκε την καταγωγή του;
    χαχαχαχαχααχα με έκανες και γέλασα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.