Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο βουλευτής του LSI Braho στοχοποιεί Βορειοηπειρώτη ως νεοναζί και χαρακτηρίζει Λούκοβο και Δρυμάδες ως βάσεις της Χρυσής Αυγής!

ΤΙΡΑΝΑ 22 Μαΐου - Η τελική έκδοση της εδαφικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ των δύο χαρτών, αυτής που προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε 39 δήμους και αυτής που χωρίζει τη χώρα σε 47 . 
Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια αυτής της Πέμπτης στην Επιτροπή εδαφικής μεταρρύθμισης, παρουσία του Υπουργού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Bledi Cuci.

Οι Βουλευτές έδωσαν τις προτάσεις τους για την καλυτερη επιλογή. Ήταν ο βουλευτής Armando Soubashi που υποστηρίξε την προταση με 39 δήμους, αλλά πρότεινε και η Χειμάρρα να είναι ξεχωριστός δήμος, ανεβάζοντας τον αριθμό των δήμων σε 40.

Αυτό υποστηρίχτηκε επίσης και από τον βουλευτή του LSI Spartak Braho: 

'' Μιλάω για την πρόταση με 40 δήμους υποστηρίζοντας την πρόταση του κ Soubashi γιατί σε ορισμένες χρονικές και ιστορικές περιπτώσεις στην Ελλάδα εμφανίζονται και σκοτεινές πολιτικές δυνάμεις. Εσέις βλέπετε κάποια ξεχωριστά χωριά στο νότο της Αλβανίας ,όπως το Λούκοβο και η Δρυμάδες που έχουν γίνει βάσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτός ο φαλακρός με το μεγάλο κεφάλι που βγαίνει εκεί στην τηλεόραση είναι νεοναζιστής που προπαγανδίζει για την μεγάλη Ελλάδα.Τόσο το χειρότερο που δεν είναι μειονοτικός,είναι σκυλί, γιυος σκυλου.
Εμείς δεν πρέπει να ανοίξουμε την όρεξη για να εξαπλωθούν οι διεκδηκίσεις των εκπροσώπων της Μειονότητας μέχρι τη Χιμάρα,ο κίνδυνος της σοβινιστικής επιθυμίας μπορεί να ενθαρύνει τέτοιες καταστάσεις όπως αυτός λέει και 2-3 επαρχίες που ζητάει ο Ντούλες να προβούν σε δημοψήφισμα και να ενωθούν με την Ελλάδα..'' είπε ο Braho.


Ο πρόεδρος της επιτροπής εδαφικής μεταρύθμισης Bashkim Fino έκανε και μια φορά έκκληση στην αντιπολίτευση να γίνει μέρος της μεταρύθμισης. Η εδαφική μεταρύθμιση στην πρόταση με 47 δήμους δίνει στα Τίρανα πολλές επαρχίες αλλά όχι την Kameza . Στην πρόταση με 39 δήμους τα Τίρανα θα έχουν τη Vora την Kameza και τις γύρω επαρχίες. Στην πρόταση με τους 47 δήμους η Χιμάρα γίνεται ξεχωριστός Δήμος ενώ με την πρόταση των 39 γίνεται μέρος του Δήμου Αυλώνος. Για τις δυο προτάσεις θα γίνει διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοικηση και στις 22 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η νικήτρια πρόταση και ο καινούργιος χάρτης δεν θα έχει λιγότερους από 39 δήμους και όχι περισσότερους από 47. 

Ο υπουργός Cuci ανέφερε εκ νέου σήμερα στην επιτροπή της εδαφικής μεταρύθμισης και οι σηζητήσεις στη συνεδρίαση έγιναν για την ένωση των Μειονοτικών περιοχών. 
''Το κριτήριο για την Μειονότητα είναι εκτός του κανονισμού,παρόλα αυτά δεν ικανοποιεί τη λειτουργική περιοχή'', είπε ο Cuci προσθέτοντας, '' Είναι αλήθεια ,εφόσον δεν είναι το ίδιο με τις άλλες λειτουργικές περιοχές αυτές θα έχουν τις αδυναμίες τους όμως αυτό λαμβάνεται υπόψη τη στιγμή που έχει οριστεί σαν κριτήριο. Το κράτος,η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να εγγυηθεί το ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών και αν αυτές οι επαρχίες δεν είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες το ελάχιστο τους είναι διασφαλισμένο.'', δήλωσε ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.




www.shqiptarja.com


Το σχόλιο μας: Τα λεχθέντα υπό τον βουλευτή του LSI Braho αποτελούν ανοικτά στοχοποίηση και απειλή για τον Βορειοηπειρώτη που χαρακτηρίζει ως νεοναζιστή. Το χειρότερο είναι ότι o αλβανός πολιτικός του αφαιρεί το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, βασιζόμενος στο ότι το χωριό του δεν αναγνωρίζεται από το αλβανικό καθεστώς ως τμήμα της αναγνωρισμένης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η τρομοκρατία δεν λέει μα σταματήσει από την πλευρά των Αλβανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα το βράδυ της 10ης Μαΐου η αλβανική αστυνομία εμπόδισε για άλλη μια φορά τον Χιμαραίο Μόντη Κολίλα, γαμπρό του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, να επιστρέψει στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς και σε αντίθεση με την περίπτωση στο Μαυρομάτι στις 14 Αυγούστου 2013, τον μετέφεραν για ανάκριση στα γραφεία της Ασφάλειας στο Αργυρόκαστρο, απ' όπου τον άφησαν ελεύθερο στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Προφανώς και ο Βορειοηπειρώτης που φωτογραφίζει ο Braho αναμένεται να αντιμετωπίσει τα ίδια και χειρότερα στην περίπτωση που επιχειρήσει να πάει στο χωριό του και στο πατρικό του.
Οι Αλβανοί σίγουρα δείχνουν ότι φοβούνται...
Από την άλλα πρέπει και οι ελληνικές διπλωματικές αρχές να υποστηρίζουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να τον προστατεύουν από τέτοιες μεθοδεύσεις, αφού τελευταία βλέπουμε ότι δεν φτάνει ο εποικισμός και η αρπαγή περιουσιών, έχουμε τώρα και απειλές για την εθνική ταυτότητα, με στόχο τον πλήρη αφανισμό των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.