Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Λαθρεμπόριο-οργανωμένο έγκλημα εξέτασαν οι Τελώνες στα Γιάννενα


KAKABIA TELWNEIO• Σημαντικές επιτυχίες μετρούν τα τελευταία χρόνια οι Τελωνειακοί του  Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς, που αφορούν κυρίως στην κατάσχεση ναρκωτικών, πυρομαχικών, λαθραίου καπνού και στον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων κ.α.. 

Κι όλα αυτά τα… επιτεύγματα,  παρά την έλλειψη προσωπικού και σύγχρονων υλικοτεχνικών μέσων, που εκ των πραγμάτων κάνουν την δουλειά των Τελωνειακών ακόμη δυσκολότερη.
Ο ρόλος γενικότερα που μπορούν να παίξουν τα Τελωνεία στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος εξετάστηκε σε χθεσινή σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας των χερσαίων συνόρων της Κοινότητας, από εκπροσώπους 15 χωρών της Ε.Ε., στα πλαίσια του προγράμματος «Τελωνεία 2020», που πραγματοποιείται για δυο ημέρες στα Γιάννενα. 

Στον σκοπό της εν λόγω ομάδας αναφέρθηκε χθες η Διευθύντρια του Τελωνείου Κακαβιάς Μαρία Καρανίκα. Όπως είπε, συνοψίζεται στην παρακολούθηση των αλλαγών της νομοθεσίας, στην χαρτογράφηση των χερσαίων συνόρων σχετικά με τις διελεύσεις οχημάτων και εμπορευμάτων, ενώ λαμβάνονται από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Στην τοποθέτησή της η κ. Καρανίκα ανέφερε ακόμη ότι για να αποτελούν «ασπίδα» τα Τελωνεία των Συνόρων, θα πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να συνδράμουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πάντως αναφερόμενη στο Τελωνείο Κακαβιάς, εξήρε την καλή συνεργασία που έχει με το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς, αφού όπως είπε κοινός στόχος είναι «η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και η διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.