Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σέρβοι του Κοσόβου χαρακτήρισαν «προδότη» τον πρόεδρο της Σερβίας

Αναγκάστηκε να επισπεύσει την ομιλία του
«Προδότη» χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς οργισμένοι Σέρβοι του Κοσόβου, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο Κόσοβο μετά την πρόσφατη υπογραφή ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της Σερβίας και της ντε φάκτο ανεξαρτητοποιηθείσας επαρχίας της.

Ο κ. Νίκολιτς εκφωνούσε ομιλία σε πλήθος περίπου 1000 Σέρβων Κοσοβάρων, αφού κατέθεσε ένα στεφάνι σε μνημείο για τη μάχη του Κόσοβο Πόλιε που έχασαν οι Σέρβοι το 1389 από τους Οθωμανούς.
Την ομιλία του προέδρου διέκοψαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι από το πλήθος οι οποίοι άρχισαν να τον γιουχάρουν και τον χαρακτήρισαν «προδότη», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.
«Πρόδωσες το Κόσοβο!» και επίσης «Προδότη! Προδότη!» φώναζε το πλήθος προς τον κ. Νίκολιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να συντομεύσει την ομιλία του.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ιστορική συμφωνία που στοχεύει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2013 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 15 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1998-99.

Αντίθετα στη Βόρειο Ήπειρο όταν έρχονται εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης τους κάνουμε τεμενάδες! Μην μας πούνε και αχάριστους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.