Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Σαντρίτ Ντάναϊ: Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας που ενεπλάκη σε υπόθεση απαγωγής κοριτσιού στην Ιταλία

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας στη συνεδρίαση του αποφάσισε την Τετάρτη 4 Ιουνίου με 43 ψήφους υπέρ και καμία κατά τον  διορισμό του νέου του προέδρου του Σαντρίτ Ντάναϊ, ο οποίος αντικατέστησε τον πρώην πρόεδρο Ανέστη Δημογιάννη που αποπέμφθηκε την ίδια μέρα από τους συμβούλους. Η απομάκρυνση του Δημογιάννη ήρθε σαν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπου 39 ψήφοι ήταν υπέρ της απομάκρυνσης του και 3 κατά. 
Ωστόσο ο Σαμπρί Ντάναϊ ήταν ο μόνος υποψήφιος που προτάθηκε από τους συμβούλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. 
Σχετικά με αυτή την απόφαση για την απομάκρυνση του Δημογιάννη και την τοποθέτηση του νέου προέδρου παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος ο αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Αυλώνα Δημητράκης Λάππας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. 

Στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αντιπρόεδρου η μοναδική υποψηφιότητα ήταν αυτή του Χαράλαμπου Παντέχη από το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο οποίος εξελέγη με μυστική ψηφοφορία με 36 ψήφους υπέρ από 36 συμμετέχοντες!

Στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την ίδια μέρα η ημερήσια διάταξη είχε ως δεύτερο θέμα την απόλυση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας, παρουσία 42 από τους 59 συμβούλους, ενώ απουσίαζε και ο ίδιος ο αποπεμφθείς πρόεδρος Ανέστης Δημογιάννης.
Εν τω μεταξύ 43 από τα μέλη του Συμβουλίου ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον νέο πρόεδρο.

Έγινε γνωστό ότι από τους 39 ψήφους για την αποπομπή του προέδρου Δημογιάννη, 6 ψήφοι ήταν της δεξιάς από τις οποίες οι 5 του Χριστιανοδημοκρατικού και ένας του Δημοκρατικού Κόμματος. Παράλληλα 17 μέλη από τη δεξιά απείχαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

με πληροφορίες από το www.shqiptarja.com

CORRIERE DELLA SERA - 23 Μαρτίου 2000
Σικελία: Αλβανοί πίσω από την απόπειρα απαγωγής.
Συναγερμός στην Τινέμπρα από συμμάχους της Κόζα Νόστρα. 

Ρώμη: Αλβανοί σχεδίαζαν την απαγωγή στη Σικελία και ίσως την δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία της Τοσκάνης μαζί με ένα ζευγάρι Ιταλών. Το ζευγάρι ήταν μαζί με τους αλβανούς Γκεζίμ Γιάτσαι και Σαντρίτ Ντάναι από την Αυλώνα, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Καλτανιζέτα, προτού μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους. Οι συνεργοί τους ήταν πολλοί και πέρασαν χειρόπεδες στους Αμπροτζέτι Γκραζιάνο 42 ετών και Ντάντε Καβασίνι 50 ετών, μικροί επιχειρηματίες στο Ορμπετέλο (Γκροσέτο). 
"Είμαστε πολύ ανήσυχοι" δήλωσε ο εισαγγελέας στην τοπική εφημερίδα της Καλτανιζέτας, "τα ίχνη μας οδηγούν στην Κόζα Νόστρα και η αλβανική εγκληματικότητα αυξάνει τους φόβους για μια στυγνή επαναφορά της παραβατικότητας".

http://archiviostorico.corriere.it/2000/marzo/23/Sicilia_albanesi_dietro_tentato_sequestro_co_0_00032312152.shtml


Δημοκρατικό Κόμμα: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αυλώνας συμμέτοχος στην αρπαγή ενός κοριτσιού

Τίρανα Ο βουλευτής του ΔΚ Αρμπέν Ριστάνι σε μια ανακοίνωση τύπου για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε την τοποθέτηση του Σαντρίτ Ντάναϊ στην θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αυλώνας. Σύμφωνα με τον βουλευτή Ριστάνι το έτος 2000 στην Ιταλία ο Ντάναι εμπλέκεται στην απαγωγή της κόρης ενός επιχειρηματία. 
"Είναι πολύ απλό. Ρωτήστε οποιονδήποτε στην Αυλώνα, ή πατήστε στο google το όνομα αυτού του ανθρώπου. Θα ανακαλύψετε τις δυο μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας να γράφουν ότι ον Σαντρίτ Ντάναι είναι εμπλεκόμενος σε μια μαφιόζικη ιστορία αρπαγής στη Σικελία το 2000" - λέει ο Ριστάνι εξηγώντας ότι οι εφημερίδες La Republica και Corriere della Sera γράφουν για την περίπτωση και αναφέρουν για τον εκλεκτό του Ράμα. 
"Σύμφωνα με την εφημερίδα La Republica" σημειώνει ο Ριστάνι, "η αστυνομία έχει παρακολουθήσει το τηλεφώνημα του Σαντρίτ Ντάναϊ με τους Ιταλούς συνεργάτες του όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αυλώνας σε μια στιγμή εκφράζεται ως εξής: το κορίτσι έπρεπε να σκοτωθεί μόνο έτσι μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Το σώμα της δεν θα βρισκόταν ποτέ και μεις δεν θα διακινδυνεύαμε τίποτα".
Ο Ντάναϊ συνελλήφθει εκείνο τον καιρό από την ιταλική αστυνομία μαζί με τα άλλα μέλη της συμμορίας, είπε ο Ροστάνι τονίζοντας "αυτός λοιπόν είναι ο Έντι Ράμα! αυτή είναι η αναγέννηση του! αυτό το ξέρουν τώρα όλοι οι αλβανοί, αλλά πιο καλά είναι να το μάθει και ο Φούλε (Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ), γιατί τα όμορφα λόγια του αλβανού πρωθυπουργού τα χωρίζει ένα αγεφύρωτο χάσμα, απροσπέλαστο στο σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος στο οποίο ο Έντι Ράμα τον προωθεί ασταμάτητα στον θόλο της κρατικής κατεύθυνσης. 
Ωστόσο ένα γεγονός που ο Ριστάνι δεν αναφέρει στη δήλωση του είναι ότι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ τον Νοέμβριο του 2001 ο Ντάναϊ ανακηρύχθηκε αθώος από την ιταλική δικαιοσύνη.

www.shqiptarja.com


Να συμπληρώσουμε ότι χθες η shqiptarja.com παρουσίασε σε αποκλειστικότητα το λευκό ποινικό μητρώο του Ντάναϊ από το 2002. Το φύλαξε άραγε από τότε γιατί ήξερε ότι θα του χρειαστεί στο μέλλον;

Όπως και να' χει πάντως ο πρόεδρος της Ομόνοιας Αγίων Σαράντα και νέος αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας Λάμπης Παντέχης καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για τον φίλο του, όπως τον αποκαλεί στην προσωπική του σελίδα στο facebook...

Φωτογραφία: Με τον φίλο μου Σαντρητ Νταναι (Sadrit Danaj) το νέο περιφερειαρχι Αβλονας την ημέρα τον εκλογον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.