Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο Εθνικός Σύλλογος "Βόρειος Ήπειρος 1914" για την 40η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα διοικητική διαίρεση στην Β. Ήπειρο

Σήμερα, 20 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών της διοικούσας επιτροπής του Εθνικού Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος 1914» προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την αλύτρωτη Ήπειρο. 

Δηλώνουμε κατά πρώτον ότι τη συγκεκριμένη μέρα, ο νους μας στρέφεται στους αδερφούς μας Κυπρίους, με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την βάρβαρη εισβολή των τούρκων στην μεγαλόνησο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συνέλληνες της μαρτυρικής Κύπρου και ειδικά σε αυτούς που κατάγονται από το βόρειο τμήμα του νησιού, οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και συμπάσχουμε στον πόνο τους, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι η γη σου κατεχόμενη από βάρβαρους δυνάστες.
Ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914» παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα διοικητική διαίρεση που αφορούν τις περιοχές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 


Τα σχέδια που θέλουν την διεύρυνση του Δήμου Χιμάρας με σκοπό την εθνολογική του αλλοίωση καθώς και την απόσχιση χωριών με αμιγή ελληνικό πληθυσμό στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου από τις επαρχίες τους για να αποδοθούν σε Δήμους με αλβανική πληθυσμιακή πλειοψηφία δεν θα μας βρουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Προς αυτό το σκοπό τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε άλλους βορειοηπειρωτικούς και πατριωτικούς φορείς σε από κοινού οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην Βόρειο Ήπειρο. 


Η διοικούσα επιτροπή του Εθνικού Συλλόγου «Βόρειος Ήπειρος 1914»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.