Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το αλβανικό υπουργείο παιδείας κλείνει την παιδαγωγική ακαδημία Αργυροκάστρου (;!)

Το αλβανικό υπουργείο παιδείας προσπαθεί να κλείσει την ιστορική ελληνική παιδαγωγική ακαδημία Αργυροκάστρου. Ένα εκπαιδευτήριο σύμβολο για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου απ' όπου αποφοίτησαν πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών.
Η ακαδημία ιδρύθηκε το 1953 κατά την θητεία του σκληροπυρηνικού Αλβανού μονάρχη Ενβέρ Χότζα και βρίσκετε υπό την εποπτεία του αλβανικού υπουργείου παιδείας. Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση είχε χρηματοδοτήσει την ριζική ανακαίνισή της που κόστισε συνολικά 140 εκατ. δραχμές.
Η παιδαγωγική ακαδημία του Αργυροκάστρου, αποτελεί για πολλά χρόνια κάτι αντίστοιχο με την Θεολογική σχολή της Χάλκης για τους Βορειοηπειρώτες, αφού εκεί εκπαιδεύτηκαν όλοι οι δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας.
Σήμερα το αλβανικό υπουργείο παιδείας αμφισβητεί τα κριτήρια με τα οποία η ακαδημία ιδρύθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δρομολογήσει το κλείσιμό της. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι ένα ακόμη πλήγμα εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας. Όπως όλα δείχνουν ο Ράμα αρχίζει να εφαρμόζει δραστικά μέτρα κατά του ελληνισμού, κλείνοντας την ακαδημία αποδεικνύει πως τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά απ' αυτά του Χότζα που επέτρεψε την ίδρυση της.



Πηγή: www.himara.gr
To σχόλιο μας: Αυτά να τα βλέπουν οι ελληνόφωνοι οπαδοί της Rilindja που δεν έκαναν τίποτε άλλο τέσσερα χρόνια τώρα από το να λασπολογούν και να κατακρίνουν τους μη αριστερούς Βορειοηπειρώτες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.