Σελίδες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Κυριακή 10 Αυγούστου: ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ


Στις 12 Αυγούστου 2014 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα από αλβανούς εξτρεμιστές.

Η αιτία που του αφαίρεσαν τη ζωή ήταν επειδή ο γενναίος Χιμαριώτης υπερασπίστηκε το δικαίωμα του ίδιου και των συμπατριωτών του να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα την ελληνική, στον τόπο τους, σε μία λογομαχία που είχαν σε καφενείο της Άνω Χιμάρας το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010.

Μετά την μοιραία, όπως απέβη διαμάχη, πέντε από τα μέλη της αγέλης των αλβανών που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα επί μία εβδομάδα στη Χιμάρα όποτε άκουγαν ομιλίες στα ελληνικά, ακολούθησε με αυτοκίνητο την μηχανή που οδηγούσε ο Αριστοτέλης. 
Περίπου 100 μέτρα πριν ο 37χρονος φτάσει στο σπίτι του, τα ανθρωποειδή όρμηξαν με μένος πάνω στη μοτοσυκλέτα και πέρασαν τρεις φορές πάνω από το σώμα του παλικαριού προκειμένου να επιτύχουν με βεβαιότητα το θάνατο του.

Εκείνη τη νύχτα οι Χιμαριώτες ξεσηκώθηκαν και έκλεισαν για πολλές ώρες την εθνική οδό Αυλώνας - Αγίων Σαράντα, δημιουργώντας ουρές πολλών χιλιομέτρων, κάνοντας έτσι γνωστή την υπόθεση σε όλη την Αλβανία και την Ελλάδα.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άθλιος οδηγός ιλίρ μούκαϊ καταδικάστηκε μόλις σε 12 χρόνια φυλάκιση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν όντως εκτίει την ποινή του. 

Από τις πρώτες ώρες μέχρι σήμερα οι αλβανικές αρχές θέλουν να περάσουν το γεγονός ως ατύχημα, ενώ η αλβανική κοινή γνώμη ούτε λίγο ούτε πολλοί θεωρούν ήρωες τους δολοφόνους.

Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα αποτελεί έγκλημα εναντίον ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 
Χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε ποτέ τον Αθάνατο Εθνομάρτυρα μας και τη θυσία του.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ 
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ 
ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ 
ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ




     
Η μοτοσυκλέτα του Αριστοτέλη Γκούμα μετά το... "ατύχημα"



Καθιστική διαμαρτυρία στα Σπήλια της Χιμάρας, το βράδυ της επομένη της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα



Το μνήμα του Χιμαραίου εθνομάρτυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.