Σελίδες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ενοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα Αλβανίας και Κοσόβου

Η Αλβανία και το Κόσοβο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την εκπαίδευση η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιστορική στον τομέα αυτό.
Όχι μόνο σε ενιαία κείμενα αλλά σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Σε μία συνέντευξη για το βραδινό μαγκαζίνο του Top Channel η Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Λιντίτα Νικόλα δήλωσε ότι το πρόγραμμα σπουδών που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά από αυτή τη συμφωνία, είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό που υλοποιείται στο Κοσσυφοπέδιο είναι ένα βήμα μπροστά από την Αλβανία η οποία παρέμεινε τελευταία με το παλιό πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει.


Εν τω μεταξύ, σχετικά με τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει προκαλέσει συζήτηση τις τελευταίες μέρες στη χώρα, καθώς και τις αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών, η Υπουργός Νικόλαδήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από αυτό τον δρόμο που ξεκίνησε, αλλά για κάθε βήμα που θα γίνεται θα δίνεται προτεραιότητα στους φοιτητές, οι οποίοι δεν θα θίγονται καθόλου.

από το www.top-channel.tv

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Τοp Channel η αλβανίδα Υπουργός Παιδείας στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Ενδιαφέρουσα η αναφορά, ύστερα από ερώτηση του δημοσιογράφου, για τα αλβανικά σχολεία σε Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Πρέσεβο, με τα οποία υπάρχει συνεργασία. 


Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία της Ελληνικής Παιδείας στη Βόρειο Ήπειρο που όσο πάει και συρρικνώνεται...

ΥΓ.: Η "μεγάλη Αλβανία" ξεκινάει από την Παιδεία. Στην ελεύθερη Ήπειρο, δηλαδή στην Τσαμουριά για τη Λιντίτα και τους ομοεθνείς της, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τον "ιερό σκοπό" ένα άξιο στέλεχος του αλβανικού κρατικού μηχανισμού:
ο αλβανός πρόξενος στα Ιωάννινα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.