Σελίδες

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Το Κόμμα των Ελλήνων, απαρέγκλιτο από την εθνική του αποστολή

435Το Κόμμα των Ελλήνων, απαρέγκλιτο από την εθνική του αποστολή , εξακολουθεί να παραμένει διαρκώς σε επιφυλακή για την προστασία και άσκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία. Και αυτό το καλοκαίρι, γεμάτο πανηγύρια για τον απλό κοσμάκη, για την πολιτική είχε ανεβασμένο το θερμόμετρο. Μετά από διάρκεια ενός έτους διαθέσιμου χρόνου  από το κράτος για συζήτηση και προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση, σαν αστραπή σε καθαρό ουρανό φάνηκε να έπεσε η προαγγελμένη διάλυση του κύριου σώματος της μειονότητας στην περιφέρεια της Αυλώνας από την κυβερνητική πλειοψηφία στην οποία συμμετέχουν και δικοί μας εκλεγμένοι. Ξανά σαν πέρυσι ή πρόπερσι τα καλοκαίρια που καθαιρέθηκε η εθνικότητα από τα ληξιαρχεία, που παραποιήθηκε η απογραφή του πληθυσμού, που συνέβησαν τα πιο θλιβερά γεγονότα.
Το Κόμμα των Ελλήνων, αυτές τις στιγμές στάθηκε με όλη του τη διάθεση στο πλευρό εκείνων που θέλουν ενωμένο τον Ελληνισμό, που πραγματικά νοιάζονται να λυθούν και όχι να περιπλέκονται τα προβλήματά του. Χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες στο πολιτικό του προφίλ συνεργάστηκε με το σώμα των δημοτικών συμβούλων όλων των πολιτικών παρατάξεων στις πέντε επαρχίες, διαμαρτυρήθηκε μαζί τους στην κυβέρνηση για το σχέδιο διάλυσης που παρουσίασε για το κομμάτι του Ελληνισμού στην περιφέρεια της Αυλώνας, ενώ νωρίτερα είχε καταθέσει στα αρμόδια όργανα τη δική του ξεκάθαρη πρόταση για την ένταξη του αμιγούς ελληνικού πληθυσμού σε τρία δημαρχεία (Χιμάρας, Βούρκου και Δερόπολης). Απέφυγε την θεαματική προφορική αντιπαράθεση με ανθελληνικούς φορείς ή φιλοκερδείς πολιτικούς και απαίτησε από τους νομοθέτες ελληνικής καταγωγής να συγχρονιστούν και αντιμετωπίσουν με κοινή αντιπρόταση την απαράδεχτη καταστρεπτική εκδοχή που «φύτρωσε» λίγες μέρες πριν ψηφιστεί ο διοικητικός χάρτης στη βουλή.
Δυστυχώς, Συμμαχία Ελλήνων στη βουλή δεν υπήρχε.

Κάποιοι κατηγόρησαν το Κόμμα των Ελλήνων στα ΜΜΕ ότι τήρησε αυτή τη στάση για να επωφεληθεί της ευκαιρίας για να αναρριχηθεί στην εξουσία, αφού το ΚΕΑΔ δήλωσε ότι θα έβγαινε από την κυβερνητική συμμαχία. Μάλλον επινόησαν και το παραμύθι ότι 8 στελέχη του Κόμματος των Ελλήνων κατέβηκαν στα Τίρανα, αμέσως μετά την αντιπαράθεση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ με τον πρωθυπουργό της χώρας για να συνάψουν συμμαχία για κυβερνητικούς θώκους.
Όπως συνήθως, τέτοιες σκευωρίες πέφτουν στο κενό, τις διαψεύδει ο ίδιος ο καιρός και κυρίως η αξιοπρεπή στάση όλων των στελεχών του Κόμματος των Ελλήνων που μέχρι σήμερα εκπλήσσει τους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι ουδέποτε δεν έγινε μια τέτοια ενέργεια και δεν πρόκειται να συμβεί στο μέλλον αφού ο γνώμονας του κινήματός μας κλίνει προς το συμφέρον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όχι προς τα προσωπικά συμφέροντα των πολιτευόμενων ατόμων.
Το Κόμμα των Ελλήνων ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική, με ξεκάθαρους στόχους. Δεν είναι  δημιούργημα και ούτε εξάρτημα κανενός. Αν και ακόμα δεν εμβαπτίστηκε σε πλήρη επανδρωμένο κίνημα, η ιδέα του πρυτανεύει όλη την ύπαρξη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που προς το παρόν είναι παγιδευμένη στην πλεκτάνη της συντηρητικής και επιβλητικής πολιτικής προσωπολατρίας.
Στη νέα τάξη που διαμορφώνεται στο χώρο μας μετά τη μεταρρύθμιση που αναμένεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, το Κόμμα των Ελλήνων επανέρχεται ανανεωμένο, αναδιοργανωμένο, μετά από νέες εκλογές στους κόλπους του, μετά από πιο ολοκληρωμένες διαβουλεύσεις με το λαό και με τα προβλήματά του. Στοχεύει να αναβαθμίσει την τοπική αυτοδιοίκηση, να δώσει καινούργιο ανάστημα σ’ αυτή και να μετριάσει την απληστία οποιουδήποτε με τις περιουσίες μας, με την πολιτιστική κληρονομιά μας, με τα πλούτη της φύσης και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Τη δύναμη και την  αξιοσύνη του το Κόμμα των Ελλήνων την στηρίζει στη Συμμαχία των Ελλήνων την οποία διαλάλησε από τις πρώτες στιγμές της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ                                       Άγιοι Σαράντα    08/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.