Σελίδες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΒΗ 1914: Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις φανατικών αλβανών εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού - Ζητούμε άμεση και έμπρακτη αντίδραση από τη μητέρα Ελλάδα και τους Διεθνείς Οργανισμούς

Σειρά αδικαιολόγητων και απρόκλητων επιθετικών ενεργειών βίωσε το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.
 
Συγκεκριμένα στόχος έγινε, για άλλη μια φορά, η Δερβιτσάνη Αργυρόκαστρου, όπου εκατοντάδες φανατικών Αλβανών, αφού πανηγύριζαν (!) για τα επεισόδια στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, αποφάσισαν να εισβάλλουν με τα αυτοκίνητα τους στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης, ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και φωνάζοντας διαρκώς ανθελληνικά και απειλητικά συνθήματα κατά των κατοίκων.

Προέβησαν μάλιστα σε φθορές αυτοκινήτων και καταστημάτων, ενώ πετούσαν πέτρες σε οποιονδήποτε Έλληνα περνούσε από το δρόμο τους.
Οι θρασύδειλοι αλβανοί αποχώρησαν αφού συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων του χωριού, μετά από τις καμπάνες της εκκλησίας που χτύπησαν, προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα στο κοντινό χωριό Βάνιστα, άλλοι φανατικοί Αλβανοί έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητο του τον Τ.Δ. από τη Δερβιτσάνη, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί, προκειμένου να πάρει το παιδί του που εργάζεται σε τοπική επιχείρηση και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν και τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άτυχος οικογενειάρχης να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Επίσης στη Χιμάρα Αλβανοί εργάτες, φερμένοι από άλλες περιοχές, πανηγύριζαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Παρατηρούμε ότι οι αλβανικές αρχές ενοχλούνται από ειρηνικές πατριωτικές κινήσεις Βορειοηπειρωτών όπως η εμφάνιση εθνικών ιστορικών συμβόλων σε σημαίες και μπλούζες ή από αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους και αυτοκόλλητα, αλλά ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός αρέσκεται στο να ρίχνει λάδι στη φωτιά, όσον αφορά στις σχέσεις της χώρας του με γειτονικά κράτη.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καταγγέλλει τις πράξεις εκφοβισμού εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Παράλληλα εκφράζει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις σημερινές του δηλώσεις, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την επίθεση που δέχθηκαν οι Έλληνες στη Δερβιτσάνη.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση της μητέρας Ελλάδας να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να κάνει σαφές στη αλβανική πλευρά ότι δεν έχει δικαίωμα να επιδεικνύει άθλια συμπεριφορά στους Έλληνες της αλύτρωτης Ηπείρου.  

Προς αυτόν το σκοπό θα προστρέξουμε σε κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό, με σκόπο τη διαφύλαξη της παρουσίας μας στα πατρογονικά μας εδάφη.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914
15 - 10 - 2014
esvh1914@gmai.com

2 σχόλια:

  1. Σχολια που προσβαλουν ζωα επιτρεπονται;Απο το αθλιο κρατος μην περιμενετε τιποτα.Ειστε μονοι,ειμαστε μονοι.Χανομαστε αδελφια... :'(
    Ελισαβετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.