Σελίδες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή προέδρου ΕΕΜΜ προς κ. Φλοριάν Ράινιγκ, Πρέσβη του ΟΑΣΕ στα Τίρανα

445Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

Κατ’ αρχάς να Σας ευχηθώ επιτυχίες στην αποστολή Σας επικεφαλής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα.

Ευχόμαστε η παρουσία και η βοήθεια σας να αποδώσει  θετικά στον προσανατολισμό της Αλβανίας προς την ταχύτερη ένταξή της στη μεγάλη  ευρωπαϊκή οικογένεια.
Το Κόμμα μας ιδρύθηκε για την προάσπιση και εδραίωση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και διανύει τώρα το πέμπτο έτος της  πολιτικής του δραστηριότητας.

Παρότι πέρασαν 24 χρόνια από την κατάρρευση του απολυταρχικού καθεστώτος, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες και πληθώρα άλυτες υποθέσεις. Παραμένουν άλυτα τα θέματα ιδιοκτησιών, παιδείας, συμμετοχής στο δημόσιο και στα κέντρα όπου λαμβάνονται αποφάσεις γι’ αυτή, καθώς και άλλα για τα οποία σας έχουμε ενημερώσει άλλοτε.

Ωστόσο σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι συχνά εμφανίζονται επικίνδυνα φαινόμενα εθνικιστικής βίας όπως εκείνα της 14ης Οκτωβρίου 2014 μετά την ποδοσφαιρική συνάντηση Σερβία-Αλβανία σε μερικά κέντρα της μειονότητας στις περιφέρειες Αργυρόκαστρο και Αυλώνα και συγκεκριμένα στη Δερβιτσάνη  και στη Φοινίκη.



Τέτοιες εκδηλώσεις  μαζικής απέχθειας με συνθήματα όπως «Θα σας κάψουμε!», «Θα σας διώξουμε!» είναι απαράδεκτα και καταδικάσιμα από μας, γιατί δε συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συμβίωσης και ενσωμάτωσης. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει διατρανώσει πάντα σοβαρότητα, καρτερία, πολιτισμό και σύνεση στις αιώνιες σχέσεις της με του Αλβανούς.

Σας καλούμε κε Πρέσβη, να επηρεάσετε με το κύρος Σας τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας να σταματήσουν την εκστρατεία καλλιέργειας εχθρικού κλίματος, το οποίο όντως δε βολεύει κανέναν στην περιοχή μας.

Εκφράζοντας την εκτίμησή μας στο πρόσωπό σας, ελπίζουμε στην καθιέρωση διαύλων συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων που αναστατώνουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Με εκτίμηση και σεβασμό                                                                   
Πρόεδρος
Χρήστος Κίτσιος 
                                                       

Άγιοι Σαράντα 20.10.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.