Σελίδες

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στασιμότητα στο ζήτημα ενταφιασμού των πεσόντων του ’40

BOYLIARATES NEKROTAFEIO• Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις από Αλβανικής πλευράς- τις οποίες σπεύ­­δουν αβασάνιστα να υιοθετήσουν και ορισμένοι Έλ­λη­νες αξιωματούχοι αλλά και κυβερνητικά στελέχη- υπάρχει πλήρης στασιμότητα στο θέμα της αναζήτησης, εκταφής και ενταφιασμού των Ελ­λήνων πεσόντων στρατιωτών κατά τον πόλεμο του 1940. 
Την επισήμανση αυτή κάνει και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού της Εθνικής Επετείου κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σε προηγούμενη, που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο,  είχε απαντήσει το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παρέπεμπε προς ειδικότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που όπως σημειώνει ο βουλευτής, δεν απάντησε. 
Ο Υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε στην δική του απάντηση, ότι βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2009 (!), πλην όμως η μεικτή Επιτροπή Ελλήνων – Αλβανών που είχε συσταθεί συνεδρίασε μόνο μία φορά στις 25 Απριλίου 2012. Ο Υπουργός  υποστήριξε ακόμη  ότι «κατά τις συναντήσεις με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών εδόθησαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ταχεία σύγκληση της, υπό εκκρεμότητα, δεύτερης συνεδρίασης της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες επί του εδάφους». Τόσο «ταχεία» ήταν η σύγκληση που πέρασαν ολόκληρο το καλοκαίρι, φτάνουμε στο τέλος του Φθινοπώρου και ακόμη να γίνει η συνεδρίαση. 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, ζητά στοιχεία για το τι αποφασίστηκε στην πρώτη – και μοναδική- συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής, για το πότε θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση, αλλά και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση για την ταφή των πεσόντων.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.