Σελίδες

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού για αλβανικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος


Ερώτηση Στρατηγού Συναδινού για αλβανικές προκλήσεις εναντίον της ΕλλάδοςΤην 21η Οκτωβρίου 2014 ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή, που αφορά στην επίδειξη αλυτρωτικών προθέσεων, εκ μέρους της Αλβανίας.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΩΡΑΣ - ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας- Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016 η Αλβανία, μία υποψήφια προς ένταξη Χώρα, προέβη σε  μία προκλητική ενέργεια (1) προβολής των διεκδικήσεών της εναντίων Χώρας-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και δύο επίσης υποψήφιων προς ένταξη Χωρών, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Εξετάζεται ως ενδεχόμενη, στο περιστατικό, η εμπλοκή του αδερφού του νυν Πρωθυπουργού της Αλβανίας. Στη συνέχεια, η ενέργεια αυτή πυροδότησε αλλεπάλληλες ακραίες καταστάσεις σε χωριά εντός της Αλβανίας με Ελληνικής καταγωγής πληθυσμό (χωριό Δερβιτσάνη).

Η Αλβανία μόλις πριν λίγους μήνες έλαβε το χρίσμα της υποψηφίας προς ένταξη Χώρας και η συγκεκριμένη ενέργεια σε συνδυασμό με προηγούμενα, ανάλογης φύσης περιστατικά, δηλώνουν την έξαρση του αλβανικού αλυτρωτισμού και αποτυπώνουν τις πραγματικές επιδιώξεις της.

Ποιες ενέργειες προτίθεται η Επιτροπή να λάβει απέναντι σε αυτή την δήλωση-πρόκληση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Αλβανών η οποία καλλιεργεί και υποκινεί Εθνοτικό μίσος εναντίον των όμορων προς αυτούς Κρατών;
Θα συνεχίσει η Αλβανία να υφίσταται ως υποψήφια προς ένταξη Χώρα παρότι υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.