Σελίδες

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ως «πρωθυπουργό τους» υποδέχθηκαν τον Έντι Ράμα οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας - Αναφορά στην Ελληνική Μειονότητα


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επισκέφθηκε την κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία. Οι κάτοικοι της περιοχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλβανό πρωθυπουργό.
Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Πρέσεβο και των γύρω περιοχών άρχισαν να συρρέουν στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής.
Ο κεντρικός δρόμος της πόλης ήταν σημαιοστολισμένος μόνο με σημαίες της Αλβανίας, ενώ οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Το Πρέσεβο, το Νπουγιάνοβατς και η Μέντβετζια είναι Αλβανία», «Όλοι οι Αλβανοί κάτω από μία διοίκηση», «Καλωσόρισες πρωθυπουργέ μας».
Ο κ. Ράμα, κατά την άφιξή του στο Πρέσεβο, κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της πόλης, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο του Πρέσεβο, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των Αλβανών της νότιας Σερβίας.
Στην ομιλία του δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για τους κατοίκους της περιοχής και υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.
Επεσήμανε δε, ότι οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο θα πρέπει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Σέρβοι στο Κόσοβο.
Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να εξαλείψουν οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στη Σερβία».
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Αλβανία αποτελεί πρότυπο για τη συμπεριφορά απέναντι στις μειονότητες αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν δοθεί δικαιώματα στις μειονότητες, που αρνούνται άλλες χώρες να παραχωρήσουν στους Αλβανούς υπηκόους τους.
«Εμείς έχουμε στη χώρα μας τη μειονότητα των Ελλήνων, οι οποίοι δεν αισθάνονται καμία διάκριση σε σχέση με τους πολίτες της Αλβανίας που είναι αλβανικής εθνότητας», ανέφερε στην ομιλία του στο Πρέσεβο ο Έντι Ράμα.
από ΑΜΠΕ


Το σχόλιο μας: Κανονικά η σερβική κυβέρνηση ύστερα από τη χθεσινή πρόκληση δεν θα έπρεπε να επιτρέψει στον Ράμα να επισκεφθεί το Πρέσεβο. 
Όσο για τις αναφορές του αλβανού πρωθυπουργού για τα δικαιώματα που χαίρουν οι μειονότητες στη χώρα του, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
Επιλέξαμε τη φωτογραφία αυτή για συμβολικούς λόγους, αφού ο Ράμα φαίνεται σαν να μουτζώνει Σέρβους και Έλληνες. Και πολύ καλά μας κάνει στο κάτω κάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.