Σελίδες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τιμήθηκαν δεόντως τα 20χρονα από την Κοίμηση του Μητροπολίτου Σεβαστιανού στην Κόνιτσα - φωτορεπορτάζ

Τελέστηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα, για τα είκοσι (20) χρόνια από την μακαρία κοίμηση του αειμνήστου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού (1994-2014).

Οι αρχιερείς που έλαβαν μέρος ήταν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλεως. Η Δημοτική αρχή, τοπικοί φορείς, κλήρος και πλήθους λαού της Κονίτσης, της Βορείου Ηπείρου αλλά και από αλλού, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μητροπολίτου Σεβαστιανού.

Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού, όμως η παρουσία τόσου κόσμου σε διαδοχικές εκδηλώσεις (βλέπε εδώ) αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Σεβαστιανός ΖΕΙ στις καρδιές των ανθρώπων της Ελλάδος και της Βορείου Ηπείρου, αλλά και ότι ο σύγχρονος αγώνας για το μείζον ενεργό Εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου δεν τελείωσε με τον Σεβαστιανό. Με τον Σεβαστιανό άρχισε, μέχρι να οδηγηθεί στην τελική πραγματοποίησή του που δεν είναι άλλος από την ένωση της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα Ελλάδα.


 Να έχουμε την ευχή του μακαριστού Ιεράρχου Σεβαστιανού.


Φωτογραφίες από τον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου


Στο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Σεβαστιανού








Στην εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό στο Δημαρχείο Κόνιτσας


Η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης αποδίδει τραγούδια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σεβαστιανό




Κατάμεστη η αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Κονίτσης


Ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης στην ομιλία του με θέμα "Μητροπολίτης Σεβαστιανός και ΣΦΕΒΑ", όπου αναφέρθηκε στην πνευματική καθοδήγηση του μακαριστού Ιεράρχη στον αγώνα των παιδιών της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στην ομιλία του με θέμα "Μητροπολίτης Σεβαστιανός: Ματιές στον θησαυρό της ζωής του", μίλησε για την προσωπικότητα του αείμνηστου Δεσπότη αλλά και για τον ανιδιοτελή αγώνα του υπέρ του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου


Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, στενός συνεργάτης και διάδοχος του Σεβαστιανού, είπε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον προκάτοχο του και θα τον έχει στον καρδιά του μέχρι τελευταίας του πνοής.



Ο ιστορικός πρόεδρος της Ομόνοιας Αργυροκάστρου Θεόδωρος Βεζιάνης σε σύντομο χαιρετισμό, μετά από κάλεσμα του Μητροπολίτη Ανδρέα λέει: "Για τους Βορειοηπειρώτες ο Σεβαστιανός είναι ο πνευματικός μας ηγέτης. Δεν έχει πεθάνει ποτέ".


Άποψη από την έκθεση της εκδήλωσης με φωτογραφίες από ελληνικά μνημεία της Βορείου Ηπείρου περιμετρικά της αίθουσας τελετών του Δημαρχείου Κονίτσης



Το μήνυμα όλων των εκδηλώσεων που έγιναν για τα είκοσι χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Σεβαστιανού σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κόνιτσα αναρτημένο σε τοίχο της αίθουσας τελετών του Δημαρχείου Κονίτσης.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.